Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ισπανία ενισχύει τις αστυνομικές δυνάμεις στην Καταλονία για να αποτρέψει το δημοψήφισμα

Η Ισπανία ενισχύει τις αστυνομικές δυνάμεις στην Καταλονία για να αποτρέψει το δημοψήφισμα
Ο ηγέτης της Καταλονίας Carles Puigdemont δήλωσε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, ότι θα ασκήσει πίεση για το δημοψήφισμα
Η ισπανική κυβέρνηση ενισχύει τις αστυνομικές δυνάμεις στην Καταλονία για να διατηρήσει την τάξη και να διασφαλίσει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί το απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας την Παρασκευή 22Σεπτεμβρίου 2017.
Η Καταλονία, που θέλει να διεξαχθεί το δημοψήφισμα την 1η Οκτωβρίου 2017, για να από την Ισπανία, έχει δικό της αστυνομικό σώμα που ονομάζεται Mossos d'Esquadra, αν και η κρατική αστυνομία Guardia Civil έχει διοικητήρια σε όλη την περιοχή και συχνά τα δύο σώματα συνεργάζονται μεταξύ τους.
Το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει αποκαλύψει πόσοι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν στην περιοχή, αλλά τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι περίπου 3.000 με 4.000 είχαν ήδη φθάσει ή ήταν στο δρόμο για την Καταλονία.
Θα ενωθούν στους περίπου 5.000 αστυνομικούς του κρατικού σώματος στην Καταλονία και στους περίπου 17.000 του Mossos.
"Έχουν επιφορτιστεί με την επιτήρηση των δημόσιων χώρων και τη διατήρηση της τάξης και θα ενεργήσουν σε περίπτωση διεξαγωγής του παράνομου δημοψηφίσματος", ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε δήλωση.
Οι αστυνομικές δυνάμεις θα διαμένουν σε τρία πλοία που μισθώθηκαν από την ισπανική κυβέρνηση και είναι αγκυροβολημένα στα λιμάνια της Βαρκελώνης και της Ταραγόνα, λόγω έλλειψης προσωρινής στέγασης, αλλά και της αποφυγής συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων.
Το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε από την αστυνομία της Καταλονίας να είναι σε πλήρη επιφυλακή το διάστημα 20 Σεπτεμβρίου με 5 Οκτωβρίου 2017.
Η κυβέρνηση της Καταλονίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα κατηγόρησε τις ισπανικές αρχές, ότι ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της περιοχής, αφού η κρατική αστυνομία εισέβαλε στα γραφεία της και συνέλαβε αξιωματούχους, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών ανέλαβε τον έλεγχο του τοπικού τμήματος οικονομικών.
Ο ηγέτης της Καταλονίας, Carles Puigdemont, δήλωσε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, ότι θα ασκήσει πίεση για το δημοψήφισμα, ενώ δεκάδες χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν για δεύτερη μέρα στους δρόμους της Βαρκελώνης, ζητώντας να διεξαχθεί το δημοψήφισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης