Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιταχύνονται οι συνομιλίες για τη NAFTA - Στο τραπέζι όλα τα ακανθώδη ζητήματα

Επιταχύνονται οι συνομιλίες για τη NAFTA - Στο τραπέζι όλα τα ακανθώδη ζητήματα
Ομάδες διαπραγματευτών από τις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά ξεκίνησαν τον τρίτο  από τους επτά προγραμματισμένους γύρους συζητήσεων στην Οτάβα
Ζωηρές ενδείξεις παρατηρήθηκαν σήμερα (23/9), πως οι συνομιλίες για την επικαιροποίηση της Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών της Βόρειας Αμερικής (NAFTA) θα επιταχυνθούν. 
Ομάδες διαπραγματευτών από τις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά ξεκίνησαν σήμερα (23/9) τον τρίτο  από τους επτά προγραμματισμένους γύρους συζητήσεων στην Οτάβα εν μέσω προειδοποιήσεων από ειδικούς του εμπορίου,  πως θα πρέπει να επιτευχθεί σύντομα μία συμφωνία, ενδεχομένως νωρίτερα και από το προγραμματισμένο στο τέλος του 2017.
«Εναπόκειται στους Αμερικανούς να αποκαλύψουν τις ακριβείς σκέψεις τους, επειδή είναι αυτοί που θέλουν να επαναδιαπραγματευτούν τη NAFTA» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Andrew Leslie, βουλευτής του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Κόμματος του Καναδά και μέλος της αρμόδιας επιτελικής επιτροπής για τις σχέσεις με την Ουάσιγκτον.
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής των ΗΠΑ, John Melle, δήλωσε πριν από τις συνομιλίες ότι η ομάδα του θα εισαγάγει τις δύσκολες διατάξεις στις συνομιλίες της Οτάβα που θα διαρκέσουν για πέντε ημέρες.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, απαιτεί σημαντικές αλλαγές στη συμφωνία του 1994 για την NAFTA, η οποία, όπως υποστηρίζει, αντίκειται στα αμερικανικά συμφέροντα.
Ένα δύσκολο ζήτημα είναι η εργασία.
Τα αμερικανικά και καναδικά συνδικάτα αναφέρουν ότι οι χαμηλοί μισθοί του Μεξικού του προσφέρουν πλεονέκτημα στην παραγωγή.
Οι ΗΠΑ αναμένεται επίσης να παρουσιάσουν προτάσεις κειμένου σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία και τις επενδύσεις, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters.
Άλλοι τομείς διαφωνίας περιλαμβάνουν μηχανισμούς επίλυσης διαφορών και το θέμα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης