Τελευταία Νέα
Τράπεζες

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση πρώην πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση πρώην πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου
Με την απόφαση αυτή έκλεισε ο κύκλος των απολογιών 53 κατηγορουμένων για απιστία και συνέργεια σε απιστία, στο σκάνδαλο της νησιωτικής Συνεταιριστικής Τράπεζας
Με χρηματική εγγύηση 80.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του κάθε 1η και 15 το μήνα, αφέθηκε ελεύθερος με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου- Λήμνου.
Ο πρώην πρόεδρος, είχε τεθεί πριν 10 μέρες σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα επί της προφυλάκισης ή της απελευθέρωσης με εγγύηση καθώς κατηγορείται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για την παροχή των περίφημων "θαλασσοδανείων" την περίοδο από το 2000- 2004.
Με την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έκλεισε ο κύκλος των απολογιών 53 κατηγορουμένων για απιστία και συνέργεια σε απιστία, στο σκάνδαλο της νησιωτικής Συνεταιριστικής Τράπεζας, όλοι μέλη των διοικητικών συμβουλίων της τράπεζας, υπάλληλοι και δανειολήπτες.
Από αυτούς πέραν του πρώην προέδρου προφυλακίστηκε πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου γνωστός τουριστικός πράκτορας και στέλεχος του Επιμελητηρίου Λέσβου.
Σημειώνεται ότι το αίτημα αποφυλάκισής του και αντικατάστασης με περιοριστικούς όρους απορρίφθηκε.
Επίσης αφέθηκε ελεύθερος με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης με εγγύηση 120.000 ευρώ πρώην διευθυντής της Τράπεζας επί της προφυλάκισης του οποίου υπήρξε επίσης διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα.
Όλοι οι άλλοι κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις έως και 80.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης