Τελευταία Νέα
Τράπεζες

Το σχέδιο αποσταθεροποίησης τράπεζας από ξένο μέτοχο με «βαθύ λαρύγγι» CFO

Το σχέδιο αποσταθεροποίησης τράπεζας από ξένο μέτοχο με «βαθύ λαρύγγι» CFO
Το παιγνίδι της «πληροφορίας» και η στοχοποίηση συγκεκριμένων στελεχών της τράπεζας
Αναταραχή επικρατεί σύμφωνα με πληροφορίες εντός μεγάλης συστημικής τράπεζας καθώς ξένος μέτοχος με «βαρύ» όνομα φαίνεται ότι επιχειρεί να προκαλέσει ανατροπές στη διοικητική πυραμίδα χρησιμοποιώντας ως πολιορκητικό κριό τον CFO της τράπεζας.
Οι δύο πλευρές γνωρίστηκαν μέσω των κατά καιρούς road shows που διοργανώνει η τράπεζα και πλέον έχουν αποκτήσει στενή επαφή με τον CFO να «δίνει» ανώτατα διοικητικά στελέχη της τράπεζας στο μέτοχο ο οποίος δημιουργεί συνεχώς ζητήματα ειδικά μάλιστα για το ανώτατο διοικητικό στέλεχος που έχει την ευθύνη του τομέα των καθυστερήσεων.
Μάλιστα φαίνεται να έχει επικεντρωθεί η κόντρα στους χειρισμούς που έχουν γίνει σε ζητήματα μεγάλων «κόκκινων δανείων» που χρεώνονται κατά τις «περιγραφές» του CFO στο συγκεκριμένο στέλεχος αλλά και το Διευθύνοντα Σύμβουλο.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο κορυφαία στελέχη της διοίκησης και ο Διευθύνων Σύμβουλος έχουν ήδη αρχίζει να αντιδρούν και δεν αποκλείεται η κόντρα να πάρει σύντομα δημοσιότητα.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι ο ξένος μέτοχος στοχεύει στην ανατροπή της διοίκησης ώστε να μπορεί εύκολα να δρομολογήσει μέσω μιας απόλυτα χειραγωγούμενης από αυτόν διοίκησης τη συγχώνευση με άλλη συστημική τράπεζα...αν και αυτό το σενάριο πάσχει και προσκρούει σε πολλά εμπόδια DGCom, υπερσυγκέντρωση κλάδου κ.α..
Η συγχώνευση άλλωστε φαίνεται να αποτελεί μονόδρομο για τα συμφέροντα του ξένου μετόχου ο οποίος ποντάρει στο γεγονός ότι η τράπεζα στην οποία επιχειρήσει τετελεσμένα έχει ισχυρό κεφαλαιακό απόθεμα που θεωρητικά μπορεί να καλύψει τα προβλήματα άλλης συστημικής τράπεζας.
Πάντως ο SSM και η ΕΚΤ θα μπουν εμπόδιο στα σχέδια αυτά.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης