Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Να κλείσει η γ΄αξιολόγηση το 2017 για να τρέξουμε προς μια καθαρή έξοδο

Ζαχαριάδης: Να κλείσει η γ΄αξιολόγηση το 2017 για να τρέξουμε προς μια καθαρή έξοδο
Προβληματισμός από τις εκλογές στη Γερμανία, δεν υπάρχουν ισχυροί δικομματισμοί αλλά άνοδος της ακροδεξιάς είπε ο κ.Ζαχαριάδης
Την ανάγκη να κλείσει εντός του 2017 η γ’ αξιολόγηση έτσι ώστε από τον Ιανουάριο του 2018 και για ένα 8μηνο να τρέξει η χώρα την τελευταία διαδρομή εντός των μνημονίων και να προχωρήσει προς μια καθαρή έξοδο από την κρίση επεσήμανε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης.
«Συντρέχουν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις ώστε μέχρι το τέλος του 2017 να έχουμε ολοκληρώσει και την τρίτη αξιολόγηση.
Δεν θα είναι εύκολη, αλλά δεν θα έχει τις δυσκολίες που είχαν η δεύτερη και η πρώτη.
Από τον Ιανουάριο του 2018 και μετά μπορούμε να έχουμε ένα καθαρό οκτάμηνο, ώστε να τρέξουμε την τελευταία διαδρομή εντός των Μνημονίων και μετά να μπορέσουμε να βγούμε από τη διαδικασία της ασφυκτικής επιτροπείας και να έχουμε μία «καθαρή» έξοδο, όπως λένε και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και να κάνουμε βήματα μπροστά, επιτέλους» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Ζαχαριάδης.
Αναφερόμενος στην επίσκεψη του J. Dijsselbloem ο κ.Ζαχαριάδης είπε ότι «οι Ευρωπαίοι παράγοντες και αξιωματούχοι δεν είναι ούτε εχθροί μας ούτε φίλοι μας, πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με το θεσμικό μας ρόλο».
«Θα αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε θετική δήλωση από όπου και αν προέρχεται, όπως του κ. Dijsselbloem που μίλησε για «καθαρή» έξοδο της Ελλάδας, που φαίνεται μετά από πολλά χρόνια να τα καταφέρνει, του «σκληρού» του κ.Wieser ή του επίσης «σκληρού» κ. Dombrovskis.
Δεν παντρευόμαστε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για την χώρα» υποστήριξε ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία.
«Πολιτικά, με ανησυχεί η μετατόπιση του άξονα της γερμανικής πολιτικής σκηνής στο σκληρό φιλελεύθερο χώρο, με τον υπερδιπλασιασμό των ποσοστών του FDP και την δυναμική είσοδο της ακροδεξιάς, που είναι ισλαμοφοβική και φιλο-ναζί.
Είναι ο σπόρος που φυτεύτηκε τα προηγούμενα χρόνια, μέσα από τις ασκούμενες πολιτικές προκειμένου η Γερμανία να ηγεμονεύσει τις άλλες χώρες.
Στο τέλος έχασε το παιχνίδι στο ίδιο το πολιτικό σύστημα.
Αυτό θα έχει συνέχεια και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα στην Γαλλία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ουγγαρία, την Πολωνία.
Δεν υπάρχουν πια σε καμία ευρωπαϊκή χώρα ισχυροί διπολισμοί, δικομματισμοί.
Υπάρχει παντού άνοδος της ακροδεξιάς, σε κάποιες χώρες παρατηρείται ανασυγκρότηση της Αριστεράς, αλλά λιγότερο από όσο θα θέλαμε» είπε ο κ.Ζαχαριάδης, τονίζοντας ότι «πρέπει να προβληματιστούμε και εμείς και η υπόλοιπη Ευρώπη για τις συμμαχίες και τα βήματά μας την επόμενη περίοδο και να αναλύσουμε την νέα κατάσταση με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, αλλά να πάρουμε και αποφάσεις γρήγορα».
«Γιατί όταν στη Γερμανία έχει βγει το τέρας του φασισμού από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας και μπαίνει με δύναμη στο κοινοβούλιο, φανταστείτε τι γίνεται τριγύρω» τόνισε ο κ.Ζαχαριάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης