Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Παράλογη η θέση του ΔΝΤ για την επίσπευση των stress test στις ελληνικές τράπεζες

Κατρούγκαλος: Παράλογη η θέση του ΔΝΤ για την επίσπευση των stress test στις ελληνικές τράπεζες
Δεν το ζήτησε από καμία άλλη χώρα που βγήκε από πρόγραμμα υποστήριξε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ
Παράλογη χαρακτήρισε τη θέση και το αίτημα του ΔΝΤ για επίσπευση των stress test στις ελληνικές τράπεζες ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί το Ταμείο να «βγάζει λαγούς από το καπέλο» όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι το ΔΝΤ δεν έχει θέσει τέτοιο αίτημα για καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα που βγήκε από πρόγραμμα προσαρμογής.
Ερωτηθείς για την γ’ αξιολόγηση ο υπουργός υπογράμμισε ότι είναι ρεαλιστικό αυτή να κλείσει πριν το τέλος του 2017 ενώ κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η ΝΔ έχει διψήφιο ποσοστό διαφοράς από το ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «η ΝΔ δεν έχει υψηλότερο ποσοστό από αυτό που πήρε στις τελευταίες εκλογές».
«Η κυβέρνηση πρέπει να πείσει τον κόσμο για τη δουλειά που κάνει στην οικονομία και αυτό πρέπει να φανεί στην τσέπη και στο νοικοκυριό του» ανέφερε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος ερωτηθείς για την επίθεση της ΝΔ κατά του Π. Καμμένου, έκανε λόγο για αντιπερισπασμό από την αξιωματική αντιπολίτευση, μια και αυτή δεν μπορεί να πλήξει την πολιτική της κυβέρνησης.
«Το αφήγημα της αντιπολίτευσης με τις πρόωρες εκλογές κατέρρευσε και τώρα ψάχνει επιχειρήματα σε καζίνο και καταστήματα» υπογράμμισε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι οι Φιλελεύθεροι στη Γερμανία έχουν ακραίες και σκληρές θέσεις, ίσως πιο ακραίες και από αυτές του Schaeuble.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης