Τελευταία Νέα
old

Regling (ESM): Η Ελλάδα εξοικονομεί 10 δισ. ετησίως, το 5,6% του ΑΕΠ λόγω του ESM

Regling (ESM): Η Ελλάδα εξοικονομεί 10 δισ. ετησίως, το 5,6% του ΑΕΠ λόγω του ESM
Τα συνολικά δάνεια των ESM και EFSF προς την Ελλάδα έχουν φθάσει στα 181,2 δισ. ευρώ
Η Ελλάδα δεν μπορεί να λείψει από καμία ομιλία του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling.
Το ίδιο συνέβη και σε σημερινή (28/9) ομιλία του στο Λουξεμβούργο, όπου ο Regling επανέλαβε ότι χάρη στα φθηνά δάνεια που παρέχει ο ESM στη χώρα μας, αυτή εξοικονομεί ετησίως το ποσό των 10 δισ. ευρώ, δηλαδή το 5,6% του ΑΕΠ της.
Προσέθεσε ακόμη ότι ο ESM, μέχρι στιγμής, έχει δανείσει στην Ελλάδα το ποσό των 39,4 δισ. ευρώ εκ των 86 δις. ευρώ που είναι το «ύψος» του τρίτου προγράμματος στήριξης.
«Από κοινού ESM και EFSF έχουν δώσει στην Ελλάδα το ποσό των 181,2 δισ. ευρώ, με τους εν λόγω μηχανισμούς διάσωσης να είναι οι μεγαλύτεροι πιστωτές της χώρας», υπογράμμισε ο Regling.
Αναφορικά με τον εν εξελίξει πρόγραμμα ο επικεφαλής του ESM τόνισε ότι τα στελέχη του είναι απόλυτα έτοιμα να επιστρέψουν στην Αθήνα στα μέσα Οκτωβρίου προκειμένου «να εξετάσουν εάν η κυβέρνηση έχει φέρει σε πέρας τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.
Εάν το έχει πράξει, οι πιθανότητες η Ελλάδα να μπορέσει να μπορέσει να επιτύχει τακτική χρηματοδότηση μόνη της και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης