Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Ισπανία κατά του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Ισπανία κατά του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας
Στη Βαρκελώνη, πολλές εκατοντάδες άνθρωποι που κρατούσαν ισπανικές σημαίες διαδήλωσαν το πρωί μπροστά από το μέγαρο της Ζενεραλιτάτ, της καταλανικής κυβέρνησης που οργάνωσε το δημοψήφισμα
Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σήμερα (30/9) στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και σε άλλες μεγάλες πόλεις υπέρ της ενότητας της Ισπανίας, την παραμονή ενός δημοψηφίσματος αυτοδιάθεσης που οργανώθηκε από τους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, παρά την απαγόρευση του κράτους.
Στη Μαδρίτη, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Θιμπέλες όπου βρίσκεται η δημαρχία, στην καρδιά της πρωτεύουσας, έπειτα από έκκληση μιας συντηρητικής οργάνωσης, του Ιδρύματος για την υπεράσπιση του ισπανικού έθνους (Denaes), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 
Κρατώντας την εθνική κόκκινη-κίτρινη-κόκκινη σημαία ή φορώντας την σαν κάπα στους ώμους, φώναζαν «η Καταλονία είναι μέρος της Ισπανίας».
Μερικοί φώναζαν μάλιστα «ο  Puidgemont στη φυλακή».
Ο Carles Puidgemont  προεδρεύει της αυτονομιστικής περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, η οποία αψηφά την κυβέρνηση και την ισπανική δικαιοσύνη διεξάγοντας αύριο αυτό το απαγορευμένο ως αντισυνταγματικό δημοψήφισμα.
Στη Βαρκελώνη, πολλές εκατοντάδες άνθρωποι που κρατούσαν ισπανικές σημαίες διαδήλωσαν το πρωί μπροστά από το μέγαρο της Ζενεραλιτάτ, της καταλανικής κυβέρνησης που οργάνωσε το δημοψήφισμα.
«Δεν κάνουμε τίποτα και θα βρεθούμε με ένα μεγάλο πρόβλημα, επειδή ανεβαίνει αληθινά η δύναμη των εθνικιστών.
Το κράτος πρέπει να κάνει πολιτική, να πείσει για τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν στο να μείνουμε ενωμένοι, αντί να περνάει τον χρόνο του επαναλαμβάνοντας ότι το δημοψήφισμα είναι παράνομο.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ηγέτης στην Ισπανία», λέει o Raphael Castillo, ένας 59χρονος μηχανικός που φοράει γύρω από τον λαιμό του ένα κασκόλ με τα χρώματα της Ισπανίας και συμμετείχε στη συγκέντρωση της Μαδρίτης.
Διαδηλώσεις υπέρ της ενότητας πραγματοποιήθηκαν επίσης στη νότια Ισπανία, στη Σεβίλλη και τη Μάλαγα, το Αλικάντε και τη Βαλένθια (νοτιοανατολικά), το Σανταντέρ και το Βαγιαδολίδ (βόρεια) και στη Γαλικία, στο Σαντγιάγκο ντε Κομποστέλα και τη Λα Κορούνια (βορειοδυτικά).
Σ' αυτή την τελευταία περιοχή πραγματοποιήθηκαν επίσης μικρές συγκεντρώσεις υπέρ του δημοψηφίσματος, όπως και στη Μαδρίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης