Τελευταία Νέα
Διεθνή

Il Foglio: Η ΕΕ δεν πρέπει να ξαναρίξει την Ελλάδα στο διαβολικό φαύλο κύκλο της λιτότητας

Il Foglio: Η ΕΕ δεν πρέπει να  ξαναρίξει  την Ελλάδα στο διαβολικό φαύλο κύκλο της λιτότητας
«Η πρώτη δοκιμασία ευρωπαϊκής ωριμότητας λέγεται Ελλάδα», αναφέρει το ιταλικό φύλλο
Η Ελλάδα δεν πρέπει να επιστρέψει στο διαβολική κύκλο της λιτότητας, αναφέρει σε σημερινό της άρθρο (1/10) η ιταλική εφημερίδα «Ιl Foglio», επισημαίνοντας η οικονομική κατάσταση στη χώρα βελτιώνεται.
«Μια τελευταία βοήθεια προς την Ελλάδα του Τσίπρα. Συμφέρει όλους», τιτλοφορείται το άρθρο του Ιταλού αναλυτή Giuliano Ferrara στη συντηρητική εφημερίδα.
Ο Ιταλός δημοσιογράφος αναφέρει ότι «η Ελλάδα κρατήθηκε στην Ευρώπη με αντάλλαγμα ανήκουστες θυσίες, και τώρα που η ανάκαμψη ρίζωσε σχεδόν παντού, δεν πρέπει να την ξαναρίξουν στο διαβολικό φαύλο κύκλο της λιτότητας».
«Η πρώτη δοκιμασία ευρωπαϊκής ωριμότητας λέγεται Ελλάδα.
Λέγεται Τσίπρας, Αλέξης Τσίπρας.
Τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει δικαίως ότι η Ελλάδα άφησε πίσω τα χειρότερα.
Θα δει τον Trump, ίσως στα μέσα Οκτωβρίου.
Ξανάβαλε την οικονομία της χώρας μέσα στην αγορά των διεθνών πιστώσεων.
Τον επόμενο Αύγουστο λήγει το πρόγραμμα διάσωσης.
Και το ΔΝΤ και η Ευρώπη διαφωνούν για το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά δεν υπάρχει λόγος για διενέξεις», γράφει ο γνωστός Ιταλός πολιτικός αναλυτής, o οποίος αναφέρεται λεπτομερειακά και στις δεκάδες περικοπές και στις θυσίες που αναγκάσθηκαν να υποστούν οι Έλληνες από την αρχή της οικονομικής κρίσης. 
«Η Ευρώπη με αντάλλαγμα τις πρωτοφανείς θυσίες της, θα πρέπει να στραφεί στον αντίποδα της λιτότητας τώρα που η ανάκαμψη στη χώρα έχει ριζώσει», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ιταλός αρθρογράφος.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης