Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt (EE): Καταδικάζω απόλυτα ό,τι έγινε στην Καταλονία - Στην ΕΕ προτιμούμε το διάλογο

Verhofstadt  (EE): Καταδικάζω απόλυτα ό,τι έγινε στην Καταλονία - Στην ΕΕ προτιμούμε το διάλογο
Ο μόνος δρόμος είναι ο διάλογος μεταξύ όλων των των πλευρών, συμπεριλαμβανομένου του καταλανικού κοινοβουλίου, με σεβασμό στο Σύνταγμα 
Τα βίαια επεισόδια στην Καταλονία εναντίον πολιτών που προσπάθησαν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη με τον ηγέτη της συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη στο Ευρωκοινοβούλιο, Guy Verhofstadt να είναι ανάμεσα σε αυτούς που τα καταδίκασαν.
«Αν και δεν είναι πρόθεσή μου να παρέμβω στα εσωτερικά ζητήματα της Ισπανίας, καταδικάζω απόλυτα ό,τι έγινε σήμερα στην Καταλονία» δηλώνει ο G. Verhofstadt:
«Αφενός, οι αποσχιστικές πολιτικές δυνάμεις προχώρησαν με ένα δήθεν δημοψήφισμα που είχε απαγορευθεί από τον Συνταγματικό Δικαστήριο, γνωρίζοντας πολύ καλά πως μόνο μια μειοψηφία θα συμμετείχε σε αυτό καθώς το 60% των Καταλανών είναι κατά της απόσχισης.
Αφετέρου, χρησιμοποιήθηκε δυσανάλογη βία για να σταματήσει αυτό.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθούμε να βρούμε λύσεις μέσω του πολιτικού διαλόγου και με σεβασμό στη συνταγματική τάξη, όπως υποστηρίζεται και στις Συνθήκες, ειδικά στο άρθρο 4.
Είναι ώρα για αποκλιμάκωση.
Ο μόνος δρόμος είναι ο διάλογος μεταξύ όλων των των πλευρών, συμπεριλαμβανομένου του καταλανικού κοινοβουλίου, με σεβασμό στο Σύνταγμα και στους νόμους της χώρας» καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης