Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maduro προς Rajoy μετά τα βίαια επεισόδια στην Καταλονία - Ποιος είναι τώρα ο δικτάτορας;

Maduro προς Rajoy μετά τα βίαια επεισόδια στην Καταλονία  - Ποιος είναι τώρα ο δικτάτορας;
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγόρησε τον Rajoy οτι υποστηρίζει την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα και καταστέλλει τους διαφωνούντες στην Καταλονία
Ποιος θα το περίμενε ότι θα δινόταν η δυνατότητα στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro να επικρίνει έντονα τον ισπανό πρωθυπουργός Mariano Rajoy.
Όμως τα βίαια επεισόδια στην Κατολονία που στιγμάτισαν την Ισπανία επέτρεψαν στο πρόεδρο της Βενεζουέλας, που ασκεί εδώ και μήνες ωμή βία κατά πολιτών του εκατοντάδες από τους οποίους έχουν σκοτωθεί από αστυνομικά πυρά, να τον επικρίνει.
.Ο Maduro κατηγόρησε τον Rajoy οτι είναι «ένας υποκριτής επειδή υποστηρίζει την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα ενώ στην πατρίδα του καταστέλλει τους διαφωνούντες, καθώς επιχείρησε να σταματήσει τη διεξαγωγή του απαγορευμένου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας».
Η Ισπανία είναι ένας ηχηρός επικριτής του «αριστερού» Maduro καθώς τον κατηγορεί ότι υπονομεύει τη δημοκρατία της Βενεζουέλας και έχει βυθίσει στην απελπισία τα 30 εκατομμύρια πολίτες της χώρας του εξαιτίας ελλείψεων στα τρόφιμα και τα φάρμακα.
Ως απόδειξη ότι ο Rajoy είναι αυτός που δεν διαθέτει δημοκρατικά διαπιστευτήρια, ο Maduro επικαλέσθηκε τις εικόνες στις οποίες οι ειδικές μονάδες της ισπανικής αστυνομίας φαίνονται να εισβάλλουν σήμερα σε εκλογικά τμήματα σ' ολόκληρη την Καταλονία και να κατάσχουν κάλπες και ψηφοδέλτια.
«Ποιός είναι τώρα ο δικτάτορας;» δήλωσε ο Maduro κατά την έναρξη της σημερινής τηλεοπτικής εκπομπής του.
«Ο Mariano Rajoy επέλεξε το αίμα, τα γκλομπ, τα χτυπήματα και την καταπίεση εναντίον ενός ευγενικού λαού.
Δίνουμε το χέρι μας στον λαό της Καταλονίας.
Αντιστάσου Καταλονία!
Η Λατινική Αμερική σε θαυμάζει», πρόσθεσε ο Maduro.
Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας κατηγόρησε με τη σειρά της τον Maduro για υποκρισία στην επίθεσή του εναντίον του Rajoy λέγοντας πως ο βενεζουελανός ηγέτης κατέστειλε βίαια διαδηλωτές που επί τέσσερις μήνες ζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια, πρόωρες εκλογές και σεβασμό του κοινοβουλίου που ελέγχει η αντιπολίτευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης