Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Rajoy είναι αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση της δεκαετίας

Reuters: Ο Rajoy  είναι αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση της δεκαετίας
Κάποιοι αναλυτές θεωρούν ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί με μια προσφορά για περισσότερη αυτονομία από τον Rajoy
Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση της δεκαετίας βρίσκεται ο Ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy, καθώς, μετά το δημοψήφισμα στην Καταλονία αλλά και τα επεισόδια που το… σημάδεψαν, ανοίγει ο δρόμος για την ανεξαρτησία της πιο πλούσιας περιφέρειας στην Ισπανία.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι δρόμοι της Βαρκελώνης, η πρωτεύουσα της Καταλονίας, ήταν ήσυχοι τη Δευτέρα, αλλά οι συντάκτες των εφημερίδων δήλωσαν ότι το απαγορευμένο δημοψήφισμα, κατά το οποίο 90% των ψηφοφόρων επέλεξαν να εγκαταλείψουν την Ισπανία, έθεσαν το σκηνικό για μια αποφασιστική σύγκρουση μεταξύ της Μαδρίτης και της περιοχής.
«Όλο αυτό θα μπορούσε να επιδεινωθεί» αναφέρεται στο κεντρικό άρθρο της La Vanguardia σχετικά με τα αιματηρά επεισόδια στην Καταλονία.
«Είμαστε σε φάση απεργιών και διαμαρτυριών στους δρόμους… με περισσότερα κινήματα και περισσότερη καταπίεση» επισημαίνεται επίσης.
Ωστόσο, οι μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες εκτιμούν ότι η κρίση θα μπορούσε τελικά να επιλυθεί με μια προσφορά για περισσότερο αυτονομία από τον Rajoy.
«Πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος για μεγαλύτερες συγκρούσεις στο εγγύς μέλλον αυξάνεται, προκαλώντας τεράστιες διαταραχές με πιθανές σοβαρές οικονομικές δαπάνες» αναφέρεται σε σημείωμα της Citibank.
Ωστόσο, οι αναλυτές της τράπεζες δεν θεωρούν ότι αυτό θα είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης