Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Η οικονομία ξαναζωντανεύει, είναι μια πραγματικότητα που τη βλέπουν όλοι

Κατρούγκαλος: Η οικονομία ξαναζωντανεύει, είναι μια πραγματικότητα που τη βλέπουν όλοι
Σταθερή η πολιτική της Γερμανίας ανεξάρτητα από το ποιος είναι υπ. Οικονομικών τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση ότι η ελληνική οικονομία ξαναζωντανεύει και ότι αυτό είναι μια πραγματικότητα που τη βλέπουν όλοι διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος.
««Είναι χαρακτηριστικό ότι και το ΔΝΤ δεν επέμεινε στις παράλογες απαιτήσεις για νέους ελέγχους στις τράπεζες, πέρα από όσα ζητάει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Μολονότι προσπαθούμε - και στον βαθμό που τα χέρια μας είναι ελεύθερα, το πετυχαίνουμε - να προστατεύουμε τα πιο ευάλωτα στρώματα, παρόλα αυτά αποδίδουμε σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις μας να ξαναζωντανέψουμε την οικονομία κι αυτό το βλέπουν όλοι πια» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Κατρούγκαλος.
Ερωτηθείς για τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ.Κατρούγκαλος είπε ότι στα θέμα της οικονομίας «υπάρχει μία σταθερή πολιτική της Γερμανίας ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και αυτή καθορίζεται από την καγκελάριο».
«Είχαμε και στο παρελθόν την επιμονή του Schaeuble για Grexit, την είχαμε δει με τον πιο δραματικό τρόπο να κλιμακώνεται τον Ιούλιο του 2015 και παρόλα αυτά οι φωνές αυτές δεν επικράτησαν» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, ο οποίος σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό, εκτίμησε ότι «όλες οι εκκρεμότητες θα λυθούν μέσα στην εβδομάδα».
Με αφορμή και τις πρόσφατες πολιτικές αντιπαραθέσεις στη Βουλή ο κ. Κατρούγκαλος καταλόγισε στη αξιωματική αντιπολίτευση ότι «αυτοεγκλωβίστηκε σε ένα αφήγημα της περίφημης αριστερής παρένθεσης και [...] αντί να συζητούμε για τα σοβαρά στο Κοινοβούλιο μας, για το πώς θα κάνουμε ακόμη πιο δυναμική της ανάπτυξή μας, λόγω της τακτικής της ΝΔ αναλωνόμαστε σε συγκρούσεις και αψιμαχίες, οι οποίες δεν έχουν ουσιαστικά αντικείμενο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης