Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους δρόμους οι Καταλανοί – Γενική απεργία, διαδηλώσεις και ανυπακοή στη Μαδρίτη

Στους δρόμους οι Καταλανοί – Γενική απεργία, διαδηλώσεις και ανυπακοή στη Μαδρίτη
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση με την ισπανική κυβέρνηση δύο ημέρες μετά το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας
Στους δρόμους κατεβαίνουν μαζικά σήμερα οι Καταλανοί στέλνοντας ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής στην ισπανική κυβέρνηση, δύο μόλις ημέρες από τα αιματηρά και βίαια επεισόδια που σημάδεψαν το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής.
Η τοπική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή ώστε οι υπηρεσίες του Δημοσίου και τα μέσα μεταφοράς να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα.
Σημειώνεται πως αρχικά τα συνδικάτα είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας από τις 3 έως τις 9 Οκτωβρίου, αλλά τελικά επικράτησε η άποψη η κινητοποίηση να περιοριστεί στη σημερινή ημέρα.
Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση αναμένεται να οδηγήσει χιλιάδες Καταλανούς στους δρόμους, καθώς εκτιμάται πως θα είναι η πρώτη απάντηση τους στη βίαιη στάση που κράτησαν οι αστυνομικές δυνάμεις την περασμένη Κυριακή, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό εκατοντάδων ανθρώπων.
«Είμαι σίγουρος ότι η συμμετοχή στη σημερινή απεργία θα είναι μαζική» τόνισε ο κυβερνήτης της Καταλονίας, C. Puidgemont, ο οποίος υποστήριξε πως το 90% των συμμετεχόντων στο δημοψήφισμα τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας από την Ισπανία.
Την ίδια στιγμή, η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις σημερινές εξελίξεις, καθώς είναι σαφές το μήνυμα προς την κυβέρνηση Rajoy να επιλύσει ίσως τη μεγαλύτερη πολιτική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, χωρίς άλλη χρήση βίας.
«Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να κινηθούν άμεσα από τη σύγκρουση στο διάλογο.
Η βία δεν μπορεί να είναι μέσο άσκησης πολιτικής» ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον απόηχο των όσων συνέβησαν την περασμένη Κυριακή.
Σημειώνεται πως και χθες περίπου 15.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της Βαρκελώνης και άλλων πόλεων της Καταλονίας φωνάζοντας ενάντια στην αστυνομική βία και υπέρ του δημοψηφίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης