Τελευταία Νέα
Διεθνή

Colau (δήμαρχος Βαρκελώνης): Απαιτείται πολιτική λύση – Να παραιτηθεί ο Rajoy

Colau (δήμαρχος Βαρκελώνης): Απαιτείται πολιτική λύση – Να παραιτηθεί ο Rajoy
Θέλουμε μια λύση που να ανταποκρίνεται στις κραυγές εκατομμυρίων ανθρώπων τόνισε η δήμαρχος Βαρκελώνης
Την ανάγκη να βρεθεί μια πολιτική λύση στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Μαδρίτης – Καταλονίας με αφορμή το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας επεσήμανε η δήμαρχος Βαρκελώνης, Ada Colau, η οποία υποστήριξε πως αν και είναι κατά της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, έπρεπε ο καταλανικός λαός να εκφραστεί με την ψήφο του επί του θέματος.
«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια δημοκρατική απάντηση.
Και χρειαζόμαστε μια πολιτική λύση.
Και χρειαζόμαστε μια ολοκληρωμένη λύση που να ακούει τις κραυγές των εκατομμυρίων Καταλανών.
Πιστεύω ότι προκειμένου να υπάρξει μια πολιτική λύση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι η παραίτηση του πρωθυπουργού Mariano Rajoy» υποστήριξε η δήμαρχος της Βαρκελώνης, τονίζοντας ότι πρέπει να ανταποκριθεί και η διεθνής κοινότητα.
«Η διεθνής κοινότητα, και ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να μας βοηθήσει ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια πολιτική λύση, για μια διαμεσολάβηση.
Οι σχέσεις Καταλονίας και Ισπανίας είναι ιδιαίτερα τεταμένες, υπάρχει μια αίσθηση αποκλεισμού» τόνισε η Colau.
Σημειώνεται πως ο κυβερνήτης της Καταλονίας, C. Puidgemont υποστήριξε ότι δεν έχει καμία επαφή με την ισπανική κυβέρνηση ενώ κάλεσε την ΕΕ να διαμεσολαβήσει.
Μάλιστα ο Puidgemont δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κηρύξει μονομερώς ανεξαρτησία από την Ισπανία, κάνοντας λόγο για επιλογή που είναι πάνω στο τραπέζι.
Σε περίπτωση κήρυξης ανεξαρτησίας της Καταλονίας, η Ισπανία θα βυθιζόταν σε μια πραγματική συνταγματική κρίση που θα ωθούσε τον Rajoy να εφαρμόσει το Σύνταγμα και να αφαιρέσει τις εξουσίες που απολαμβάνει η καταλανική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης