Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Αναπάντητο και μυστήριο τι συνέβη με την εξαφανισμένη πτήση MH 370

Αυστραλία: Αναπάντητο και μυστήριο τι συνέβη με την εξαφανισμένη πτήση MH 370
Η πτήση με τους 239 επιβαίνοντες χάθηκε τον Μάρτιο του 2014 ενώ εκτελούσε τη διαδρομή από τη Μαλαισία προς το Πεκίνο
Αναπάντητο και μυστήριο παραμένει το τι συνέβη τελικά στην πτήση ΜΗ 370 των Malaysian Airlines που εκτελούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο και χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014.
Το πόρισμα των 440 σελίδων που έδωσε στη δημοσιότητα η Αυστραλιανή Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών δεν μπορεί να δώσει μια πειστική απάντηση με το τι συνέβη με την εν λόγω πτήση που μετέφερε 239 επιβαίνοντες, η οποία αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο μυστήριο στην ιστορία της παγκόσμιας πολιτικής αεροπορίας.
Συγκεκριμένα, το πόρισμα τονίζει ότι δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα με βεβαιότητα για την απώλεια της πτήσης, εάν δεν βρεθεί πρώτα το αεροσκάφος.
«Είναι σχεδόν αδιανόητο και σίγουρα κοινωνικά μη αποδεκτό στη σύγχρονη αεροπορική εποχή να έχει εξαφανιστεί ένα μεγάλο εμπορικό αεροσκάφος και ο κόσμος να μη γνωρίζει με βεβαιότητα τι συνέβη στο αεροπλάνο και τι απέγιναν οι επιβαίνοντες» αναφέρεται στο πόρισμα.
Το πιθανότερο σενάριο λέει πως το αεροπλάνο παρέκκλινε της πορείας του για χιλιάδες μίλια μακριά πάνω από το νότιο Ινδικό Ωκεανό πριν συντριβεί στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Αυστραλίας.
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας, η οποία με τη συνδρομή της Μαλαισίας και της Κίνας, διεξήγαγε επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του αεροπλάνου, ανακοίνωσε τον περασμένο Ιανουάριο πως σταματά τις έρευνες έως ότου υπάρξουν νέα «αξιόπιστα» αποδεικτικά στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης