Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίσιμες εξελίξεις στην Καταλονία - Διάγγελμα του προέδρου Puigdemont απόψε στις 22:00

Κρίσιμες εξελίξεις στην Καταλονία - Διάγγελμα του προέδρου Puigdemont απόψε στις 22:00
Οι σχέσεις Μαδρίτης - Καταλονίας οδηγούνται στα άκρα
Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την εξέλιξη της κρίσης στην Ισπανία, μετά το αιματοβαμμένο δημοψήφισμα στην Καταλονία.
Ο επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας Carles Puigdemont, θα προχωρήσει σήμερα σε διάγγελμα στις 9 μ.μ. (22:00 ώρα Ελλάδας).
Οι σχέσεις Μαδρίτης - Καταλονίας οδηγούνται στα άκρα.
Το διάγγελμα του βασιλιά Φίλιππου, ο οποίος κατηγόρησε την τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας ότι ενήργησε εκτός νόμου με το δημοψήφισμα, όχι μόνο δεν εκτόνωσε την πρωτοφανή πολιτική κρίση της Ισπανίας αλλά επιδείνωσε ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
Του διαγγέλματος του Ισπανού βασιλιά ακολούθησε συνέντευξη του κυβερνήτη της Καταλονίας, C. Puigdemont, ο οποίος υποστήριξε ότι η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας είναι θέμα ημερών.
«Η κυβέρνηση μου θα δράσει είτε στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης» είπε ο Puigdemont, ο οποίος ερωτηθείς τι θα κάνει εάν η ισπανική κυβέρνηση επέμβει και πάρει τον έλεγχο της κυβέρνησης της Καταλονίας, τόνισε ότι αυτή θα ήταν μια λάθος κίνηση που θα άλλαζε τα πάντα».
Όπως είπε ο Puigdemont αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία επαφή με την ισπανική κυβέρνηση ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του με τη θέση της ΕΕ ότι τα όσα εκτυλίχθηκαν στην Καταλονία είναι εσωτερικό θέμα της Ισπανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης