Διεθνή

CNBC: Η κρίση στην Καταλονία θα μπορούσε να εξαπλώσει το χάος σαν επιδημία σε όλη την Ευρώπη

CNBC: Η κρίση στην Καταλονία θα μπορούσε να εξαπλώσει το χάος σαν επιδημία σε όλη την Ευρώπη
Κίνδυνος εξάπλωσης της αβεβαιότητας σε όλη την Ευρώπη
Στην ανάγκη για άμεση και ουσιώδη λύση στη συνταγματική κρίση που έχει προκληθεί στην Ισπανία μετά το παράνομο δημοψήφισμα στην Καταλονία την Κυριακή (1/10/2017) αναφέρονται πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης, φοβούμενοι για εξάπλωση της αβεβαιότητας σε όλη την ήπειρο.
«Η Ευρώπη χρειάζεται μια λύση και η Ευρώπη πρέπει να αποφύγει αυτό το χάος.
Το χάος μπορεί να είναι σαν ιός και πρέπει να αποφύγουμε το χάος» δήλωσε στο CNBC ο Enrico Letta, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρόσθεσε «βγαίνουμε από τα βασικά πολιτικά προβλήματα στην Ευρώπη και τώρα με το θέμα της Καταλονίας υπάρχει ο κίνδυνος για ένα νέο ιό και νέο χάος».
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόκειται να συζητήσει την κρίση στην Καταλονία σήμερα (4/10/2017) εν μέσω αυξανόμενων επικρίσεων για εκκωφαντική σιωπή στις Βρυξέλλες.
Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες -πολλοί από τους οποίους είχαν ξεχωριστά κινήματα στις δικές τους χώρες- έσπευσαν να υποστηρίξουν τον Ισπανό πρωθυπουργό Mariano Rajoy, την εθνική κυβέρνηση και το σύνταγμα.
Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες δεν άσκησαν κριτική για τον τρόπο με τον οποίο η Μαδρίτη επιχείρησε να σταματήσει το δημοψήφισμα, καθώς δεν ήθελαν να φανεί ότι παρεμβαίνουν στις υποθέσεις μιας άλλης χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης