Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση άνω του 2% για τον ισπανικό ΙΒΕΧ και άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων εξαιτίας της Καταλονίας

Πτώση άνω του 2% για τον ισπανικό ΙΒΕΧ και άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων εξαιτίας της Καταλονίας
Αθρόες πωλήσεις τραπεζικών μετοχών και διεύρυνση των spreads με τα γερμανικά ομόλογα
Η περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης συνεχίζει να ταράζει την ισπανική αγορά, με τον βασικό δείκτη του Χρηματιστηρίου της Μαδρίτης IBEX 35 να υποχωρεί σημαντικά και τις αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων να συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία.
Ο δείκτης ΙBEX 35 έχασε και το ψυχολογικό στήριγμα των 10.000 μονάδων, για πρώτη φορά από τα μέσα του 2015, ενώ έφθασε να υποχωρεί άνω του 2,5% με τις τραπεζικές μετοχές να είναι αυτές που δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις.
Απώλειες 6,8% για τη Caixabank, 6,3% για τη Banco Sabadell, 4,2% για την Bankia και 3,6% για τη BBVA, με τους αναλυτές πάντως να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κινήσεις από short-sellers, οι οποίοι σπεύδουν να εκμεταλλευθούν την πολιτική αστάθεια που έχει δημιουργηθεί μετά το δημοψήφισμα στην Καταλονία.
Την ίδια ώρα το κόστος δανεισμού ενισχύεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2017, ενώ τα spreads μεταξύ ισπανικών και γερμανικών ομολόγων διαμορφώνονται σε υψηλό πέντε μηνών.
Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου φθάνει στο 1,76%, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters εμφανίζοντας ημερήσια άνοδο επτά μονάδων βάσης, ενώ το spreads με τα αντίστοιχα γερμανικά ομόλογα έφθασε στις 136 μονάδες βάσης, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.
Παράλληλα και σύμφωνα με στοιχεία της HIS Markit τα ισπανικά CDSs έχουν αναρριχηθεί σε υψηλό τεσσάρων μηνών.
«Η αβεβαιότητα είναι αυτό που θα κινήσει την αγορά για το επόμενο διάστημα», σπεύδει να υποστηρίξει ο Richard McGuire, αναλυτής της Rabobank.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης