Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harker (Fed): Χωρίς φορολογική μεταρρύθμιση, η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα παραμείνει στο 2%

Harker (Fed): Χωρίς φορολογική μεταρρύθμιση, η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα παραμείνει στο 2%
Η Fed θα πρέπει να προχωρήσει σε ακόμα μία αύξηση των επιτοκίων το 2017
Η ανάπτυξη των ΗΠΑ θα παραμείνει κολλημένη στο 2% εάν δεν προχωρήσει το σχέδιο για τη μείωση της φορολογίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Philadelphia Fed, Patrick Harker.
«Μέχρι να δούμε κάποιες άλλες αλλαγές στο δημοσιονομικό πεδίο, δεν θα ''φύγουμε'' και πολύ μακριά από αυτό το ποσοστό ανάπτυξης» δήλωσε στο CNBC.
Σύμφωνα με τον ίδιο η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι «ελαφρώς πάνω από το 2%» μέχρι να υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τελική μορφή που θα πάρει η φορολογική μεταρρύθμιση.
Υπό την τρέχουσα πρόταση, η κυβέρνηση θέλει να μειώσει την εταιρική φορολογία, τα μειώσει τις φορολογικές κλίμακες για τα φυσικά πρόσωπα και να περιορίσει τους φόρους για τη μεσαία τάξη.
Παρά τις απόψεις του σχετικά με τη χλιαρή ανάπτυξη, ο ίδιος συνεχίζει να πιστεύει ότι η Fed θα πρέπει να προχωρήσει σε ακόμα μία αύξηση των επιτοκίων το 2017, την τρίτη για το έτος.
«Πρέπει να δούμε ποια θα είναι η δυναμική του πληθωρισμού» είπε και πρόσθεσε «πιστεύω ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ενώ υπάρχουν θέματα εδώ -κυρίως όσον αφορά τον χαμηλό πληθωρισμό- δεν είναι μια φρικτή κατάσταση».
Ωστόσο, ο Harker πιστεύει ότι η Fed θα κινηθεί στο ίδιο μοτίβο και το 2018, προχωρώντας σε τρεις αυξήσεις επιτοκίων και πάλι, όμως, ανάλογα με τη δυναμική του πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης