Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 3% για το πετρέλαιο, στα 49,29 δολ. ανά βαρέλι - Πτώση 4,6% στο σύνολο της εβδομάδας

Απώλειες 3% για το πετρέλαιο, στα 49,29 δολ. ανά βαρέλι - Πτώση 4,6% στο σύνολο της εβδομάδας
Ο «μαύρος χρυσός» κατέγραψε τις πρώτες του εβδομαδιαίες απώλειες σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (6/10/2017) το πετρέλαιο, καθώς διυλιστήρια στον Κόλπο του Μεξικού προετοιμάζονται για την Τροπική Καταιγίδα «Nate», που αναμένεται να αναβαθμιστεί σε τυφώνα αυτό το σαββατοκύριακο.
Πολλές ενεργειακές εταιρείες στην περιοχή έχουν προβεί σε εκκένωση πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, επιβραδύνοντας την παραγωγή.
Στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ τερμάτισαν με απώλειες 3% ή 1,50 δολ., στα 49,29 δολ. ανά βαρέλι.
Παράλληλα, το πετρέλαιο κατέγραψε τις πρώτες του εβδομαδιαίες απώλειες σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα, σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 4,6%.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν φαίνεται να υποχωρούν στις ΗΠΑ, καθώς μετά τους τυφώνες «Harvey», «Irma» και «Maria», που κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους, προκαλώντας συνολικές ζημίες άνω των 200 δισ. δολαρίων, η τροπική καταιγίδα «Nate» απειλεί τη χώρα.
Η Nate αναμένεται να μετατραπεί σε τυφώνα, με κατεύθυνση τον Κόλπο του Μεξικού, όπου ο «Harvey» ήδη έχει καταστρέψει πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Ήδη 22 πολίτες στην Κεντρική Αμερική έχουν σκοτωθεί από την καταιγίδα, ενώ άλλοι 20 αγνοούνται.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές «ζυγίζουν» την πιθανότητα επέκτασης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για περικοπή της παραγωγής κατά το επόμενο έτος.
Την Τετάρτη (4/10), κατά τη διάρκεια του ετήσιου ενεργειακού συνεδρίου στη Μόσχα, ο ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας, τονίζοντας μάλιστα ότι εάν πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, οι περικοπές θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη του 2018, αντί για τον Μάρτιο του επόμενου έτους, όπως είχε ειπωθεί αρχικά.
Ωστόσο, παρά τη σχετική εξέλιξη, η αυξημένη παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ εξακολουθεί να αποτελεί «αντίβαρο», με τα τελευταία στοιχεία μάλιστα να μαρτυρούν ότι οι εξαγωγές τις χώρας την περασμένη εβδομάδα «άγγιξαν» τα 1,98 εκατ. βαρέλια, από 1,5 εκατ. βαρελιών μία εβδομάδα νωρίτερα.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους αναλυτές της Barclays οι συνθήκες μπορεί να αποδειχθούν ακόμα πιο δύσκολες για τον μαύρο χρυσό μακροπρόθεσμα, καθώς η άνοδος των ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση πετρελαίου ακόμα και κατά 3,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2025.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές δεν έδειξαν να επηρεάζονται σημαντικά από τα στοιχεία για τις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, που έδειξαν μια μείωσή τους κατά 2 αυτή την εβδομάδα, μετά τη μεγαλύτερη αύξηση των 3 τελευταίων μηνών που σημείωσαν την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Baker Hughes, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν στις 748.
Την ίδια στιγμή, οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά 2, στις 187, από 189 την προηγούμενη εβδομάδα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης