Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βολές ΛΑΕ κατά Ρούσκα (πρ. συμβολαιογράφων): Είναι συκοφάντης του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

Βολές ΛΑΕ κατά Ρούσκα (πρ. συμβολαιογράφων): Είναι συκοφάντης του κινήματος κατά των πλειστηριασμών
Ο κ. Ρούσκας ανέλαβε εργολαβικά για άλλη μία φορά το ρόλο του ''λαγού'' κυβέρνησης, τραπεζιτών και funds
Σοβαρές κατηγορίες σε βάρος του Προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών- Πειραιώς Γιώργου Ρούσκα εξαπολύει η Λαϊκή Ενότητα για το ζήτημα των πλειστηριασμών.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ αναφέρει ότι «κυβέρνηση, μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, τράπεζες και funds βρήκαν στο πρόσωπο του– Πειραιώς ένα βολικό συκοφάντη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών».
Oπως υποστηρίζει «στην κρισιμότερη περίοδο που ολοκληρώνεται η βίαιη αναδιανομή πλούτου υπέρ του κεφαλαίου, σε βάρος των αδύναμων λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας μας με την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας, ο πρόεδρος του Σ.Σ.Α.Π.Δ. (Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών Πειραιώς και Δωδεκανήσου), κος Ρούσκας, ανέλαβε εργολαβικά για άλλη μία φορά το ρόλο του ''λαγού'' κυβέρνησης, τραπεζιτών και funds, απευθύνοντας στο κίνημα συκοφαντικές κατηγορίες που κυβέρνηση και τραπεζίτες θεωρούν προς το παρόν ότι δεν πρέπει να εκτεθούν για να εκστομίσουν.
Παραβλέποντας τις αποφάσεις των 6 από τους 9 συμβολαιογραφικών συλλόγων της Ελλάδας που αρνούνται την εμπλοκή τους στη διαδικασία αρπαγής της λαϊκής περιουσίας μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και ζητάνε την ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας, ο Ρούσκας, χωρίς να έχει καμιά θεσμική αρμοδιότητα, αναλαμβάνει ως κομματικό μνημονιακό κυβερνητικό-τραπεζικό φερέφωνο να κατασυκοφαντήσει το κίνημα εναντίον των πλειστηριασμών που φουντώνει καθημερινά.
Οι δηλώσεις του καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα και αποκρύβει σκόπιμα ότι από 06/09 μέχρι και 04/10 αποτράπηκαν από το κίνημα 118 απαράδεκτοι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας μόνο στον Νομό Αττικής, ενώ απετράπησαν πολλοί περισσότεροι σε όλη την Ελλάδα.
Από τους 118 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, στην συντριπτική πλειοψηφία επισπεύδοντες ήταν οι τράπεζες. Σε έναν πολύ μικρό αριθμό ήταν ιδιώτες ή εταιρείες κι ένας πολύ περιορισμένος αριθμός αφορούσε μεγάλα χρέη.
Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών δεν προστατεύει όσους διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, όπως, συκοφαντικά, διατείνεται ο κ. Ρούσκας, ενώ, σύμφωνα με την κοινή λογική, όσοι διαθέτουν μεγάλη περιουσία και μπορούν να πληρώσουν, δεν θα διακινδυνεύσουν, μάλλον, ποτέ να χάσουν με πλειστηριασμό το σπίτι τους και την περιουσία τους κοψοχρονιά και συνήθως να χρωστάνε και από πάνω.
Από την άλλη, οι συκοφάντες αρνούνται να πάρουν θέση σε σχέση με την χτεσινή προκλητική παραχώρηση κόκκινων δανείων ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Eurobank σε διεθνές fund, στην εξευτελιστική τιμή-δώρο μόλις στο 3% της πραγματικής τους αξίας (45 εκατομμύρια ευρώ), όχι στους δανειολήπτες αλλά σε ευηπόληπτο κερδοσκοπικό fund- κοράκι.
Καμιά διαβολή και καμιά συκοφαντία δεν πρόκειται να ανακόψει το κίνημα για την προστασία της λαϊκής περιουσίας να συνεχίσει και να ενδυναμώσει ένα δίκαιο αγώνα που αφορά, ταυτόχρονα, την έξοδο από την κρίση και την ανάταξη της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης