Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Απροσδόκητη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2017

Γαλλία: Απροσδόκητη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2017
Τα αποτελέσματα αποδεικνύονται εκ διαμέτρου αντίθετα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων της Wall Street Journal, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως του +0,4%
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (10/10) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, σε μία χρονική περίοδο όπου η οικονομία της χώρας βρισκόταν σε συνεχή πορεία ανόδου.
Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά -0,3% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2017, με την μεταποιητική παραγωγή να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τα σχετικά στοιχεία.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα αποδεικνύονται εκ διαμέτρου αντίθετα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων της Wall Street Journal, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως του +0,4%.
Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται μόλις μία μέρα μετά τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας, ότι η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,5% το τρίτο τρίμηνο του έτους, επιβεβαιόντας τις αρχικές της προβλέψεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Bank of France, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης θα παρουσιάσει αύξηση κατά 0,5% το τρίτο τρίμηνο, διατηρώντας τους ρυθμούς ανάπτυξης του πρώτου εξαμήνου του 2017, με τα στοιχεία να βασίζονται πάντοτε στους δείκτες επιχειρηματικής δραστηριότητας που διατίθενται σε μηνιαί βάση.
Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε μέτρια άνοδο τον Σεπτέμβριο 2017, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα, ο τομέας των υπηρεσιών αναπτύχθηκε με ισχυρούς ρυθμούς.
Σε ότι αφορά τον κατασκευαστικό κλάδο, ο σχετικός δείκτης παρέμεινε σταθερός, μετά από τους έντονους ρυθμούς ανάπτυξης που καταγράφηκαν τον Αύγουστο του 2017.
Επιπλέον, ο δείκτης αισιοδοξίας του βιομηχανικού τομέα παρέμεινε αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο κατασκευαστικός κλάδος ενισχύθηκε στις 104 μονάδες, έναντι 104 μονάδων τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης