Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι τράπεζες της Ευρωζώνης «στοκάρουν» χρήμα της ΕΚΤ, εν μέσω ανησυχιών για Ισπανία

Reuters: Οι τράπεζες της Ευρωζώνης «στοκάρουν» χρήμα της ΕΚΤ, εν μέσω ανησυχιών για Ισπανία
33 τράπεζες της Ευρωζώνης δανείστηκαν συνολικά 21,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Reuters
Οι τράπεζες της Ευρωζώνης δανείστηκαν πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν στην εβδομαδιαία δημοπρασία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που πραγματοποιήθηκε σήμερα (10/10/2017), «στοκάροντας» φθηνά μετρητά εν μέσω μιας εβδομάδας που κυριαρχείται από τις ανησυχίες για μια ενδεχόμενη απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία.
Όπως μεταδίδει το «Reuters», 33 τράπεζες της Ευρωζώνης δανείστηκαν συνολικά 21,3 δισ. ευρώ στη δημοπρασία της ΕΚΤ, που τους επιτρέπει να δανείζονται με μηδενικό επιτόκιο για μία εβδομάδα για να καλύψουν τις καθημερινές τους υποχρεώσεις.
To ποσό αυτό ήταν έξι φορές μεγαλύτερο από εκείνο που προέβλεπαν οι αναλυτές που ερωτήθηκαν από το Reuters και το υψηλότερο ποσό από τον Μάρτιο του 2017, σε μια μεταβολή της τάσης που έχει «δει» τις τράπεζες να μειώνουν σταθερά την εξάρτησή τους από τα μετρητά της ΕΚΤ από το 2015.
Μια εβδομάδα νωρίτερα, η ΕΚΤ είχε δανείσει μόλις 3,2 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της Κύριας Αναχρηματοδοτικής Προσφοράς (MRO).
Οι αναλυτές εκφράζουν την άποψη ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι οι τράπεζες φοβούνται νευρικότητα στην αγορά χρηματοδότησης εάν η Καταλονία απομακρυνθεί από την Ισπανία, ενδεχομένως αποκλείοντας τις τράπεζές της από τη ρευστότητα της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης