Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +1,4% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2017

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +1,4% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2017
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η παραγωγή κατέγραψε αύξηση της τάξεως του +3,8%
Σημαντική άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (12/10) στοιχεία της Eurostat, καταδεικνύοντας την έντονη ανάπτυξη την οποία καταγράφει η οικονομία της ενιαίας νομισματικής ζώνης.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +1,4% σε σύγκριση με τον Ιούλιο, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η παραγωγή κατέγραψε αύξηση της τάξεως του +3,8%.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η οποίοι ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο +0,5% σε μηνιαία βάση.
Η σχετική αύξηση έρχεται μετά από δύο συνεχόμενους μήνες όπου η παραγωγή κατέγραψε επιβράδυνση, εγείροντας ερωτηματικά σχετικά με τη δυναμική της οικονομίας, μετά από ένα ισχυρό πρώτο εξάμηνο το τρέχον έτος.
Παράλληλα, η επιτάχυνση της παραγωγής αποτελεί ένδειξη ότι τα κέρδη του ευρώ έναντι του δολαρίου και των υπολοίπων νομισμάτων από την αρχή του 2017 δεν έχουν αποδυναμώσει ακόμα την ανάκαμψη από την ενίσχυση των εξαγωγών.
Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η Γερμανία, η οποία κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +3% σε σύγκριση με τον Ιούλιο, γεγονός που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων έξι ετών, ενώ αντίθετα η παραγωγή της Γαλλίας κατέγραψε πτώση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης