Τελευταία Νέα
Πολιτική

Pyatt: Θα είναι επιτυχής η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ - Ενθαρρύνουμε τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Pyatt: Θα είναι επιτυχής η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ - Ενθαρρύνουμε τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Περιέγραψε την επίσκεψη ως ένα σύμβολο δέσμευσης για την υπάρχουσα εταιρική σχέση των δύο χωρών και μια ετοιμότητα για την περαιτέρω ενίσχυση της
Επιτυχής θα είναι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, καθώς τις δύο χώρες ενώνουν οι στενές σχέσεις που διατηρούν, προβλέπει ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία ελληνοαμερικανική εφημερίδα Greek News, λίγα 24ωρα πριν ο Αλέξης Τσίπρας συναντηθεί στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Donald Trump.
Περιέγραψε την επίσκεψη ως ένα σύμβολο δέσμευσης για την υπάρχουσα εταιρική σχέση των δύο χωρών και μια ετοιμότητα για την περαιτέρω ενίσχυση της.
Και δηλώνει ότι οι ΗΠΑ κοιτάζουν τρόπους για περαιτέρω ενθάρρυνση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.
Για τη βάση της Σούδας, ο πρέσβης των ΗΠΑ είπε ότι οι δύο πλευρές θα διερευνήσουν τρόπους για να καταστεί ενισχυμένη η χρήση αυτής της πλατφόρμας που ωφέλησε και τις δύο χώρες από την καθιέρωσή της το 1969.
«Δεν μπορώ να υπογραμμίσω αρκετά τη σημασία της Σούδας για την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», είπε ο Αμερικανός πρέσβης, διευκρινίζοντας ότι η Βάση αντιπροσωπεύει μόνο έναν από τους πυλώνες της συμμαχίας μεταξύ των δύο χωρών.
Όσον αφορά στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων εξέφρασε την ικανοποίησή του για το διάλογο, που διεξάγεται μεταξύ των δύο χωρών.
Για το Κυπριακό, σημείωσε ότι ο βασικός στόχος των ΗΠΑ παραμένει, η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.
Όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες, που καταβάλλει η Ελλάδα για τη βελτίωσή τους. 
«Σε όλα αυτά τα ζητήματα, υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας και των γειτόνων της να φθάσουν σε αμοιβαία αποδεκτές λύσεις, που να φέρνουν κοντά όλα τα κόμματα στα ευρωατλαντικά θεσμικά όργανα και συμμαχίες», κατέληξε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης