Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την Καταλονία - Έκκληση για νηφαλιότητα από τον Puigdemont

Reuters: Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την Καταλονία - Έκκληση για νηφαλιότητα από τον Puigdemont
Η Καταλανική κυβέρνηση κι εγώ ο ίδιος θέλουμε να επαναλάβουμε τη δέσμευσή μας για ειρήνη, ευγένεια και γαλήνη, καθώς και για τη δημοκρατία
Έκκληση ώστε να επικρατήσει η ηρεμία έκανε ο ηγέτης της Καταλονίας Carles Puigdemont λιγότερο από 24 ώρες από το τελεσίγραφο της Μαδρίτης να ξεκαθαρίσει το αν πρόκειται να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της περιοχής, καθώς οι επόμενες ημέρες θεωρούνται κρίσιμες για το μέλλον της περιοχής.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο Puigdemont προχώρησε σε μια συμβολική ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας το βράδυ της περασμένης Τρίτης (10/10) όμως λίγο αργότερα ζήτησε την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Μαδρίτη για να αποφασιστεί το μέλλον της περιοχής.
Ο ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy του έδωσε προθεσμία έως την περιθώριο έως την Πέμπτη (19/10) για να ξεκαθαρίσει εάν επιμένει ή όχι στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας θέτοντας σε κίνδυνο την αυτονομία της περιοχής.
«Η Καταλανική κυβέρνηση κι εγώ ο ίδιος θέλουμε να επαναλάβουμε τη δέσμευσή μας για ειρήνη, ευγένεια και γαλήνη, καθώς και για τη δημοκρατία, που αποτελεί την έμπνευση για τις αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε», τόνισε ο Καταλανός ηγέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης