Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Για μαζική έξοδο από την Καταλονία ετοιμάζονται ισπανικές επιχειρήσεις σε περίπτωση ανεξαρτησίας

FT: Για μαζική έξοδο από την Καταλονία ετοιμάζονται ισπανικές επιχειρήσεις σε περίπτωση ανεξαρτησίας
Οι επιχειρήσεις υποστηρίζουν οτι βγαίνοντας από την ΕΕ τα προϊόντα τους θα χάσουν σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας ενώ δεν θα έχουν πλέον νομική σταθερότητα
Δεν είναι απολύτως τυχαίο ότι ο επικεφαλής της Καταλανικής κυβέρνησης Carles Puigdemont αποφάσισε να ξανασκεφτεί το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.
Πρώτα ήταν οι τράπεζες και οι κατασκευαστικές εταιρείες τώρα η μία μετά την άλλη κι άλλες μεγάλες επιχειρήσεις επιλέγουν να μεταφέρουν τις έδρες τους από την Καταλονία σε άλλες περιοχές της Ισπανίας.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η εταιρεία σύμβολο της Καταλονίας Cava η οποία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την περιοχή.
Ο José Luis Bonet, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τόνισε πως θα εισηγηθεί στο Δ.Σ της εταιρείας να αλλάξουν έδρα εάν επιμείνει η τοπική κυβέρνηση στο σενάριο της ανεξαρτησίας.
«Βγαίνοντας από την ΕΕ σημαίνει ότι τα προϊόντα θα χάσουν σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας ενώ οι εταιρείες δεν θα έχουν πλέον τη νομική σταθερότητα που απολαμβάνουν εντός ΕΕ».
Η Καταλονία φιλοξενεί μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, εκδόσεις και ένδυσης στηρίζοντας σημαντικά την οικονομία ενώ κατατάσσονται στην 5η θέση σε επίπεδο εξαγωγών στην Ισπανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης