Τελευταία Νέα
Διεθνή

Santamaria (Ισπανία): Ο Puigdemont αποφάσισε να μην απαντήσει – Στις 19/10 λήγει το τελεσίγραφο

Santamaria (Ισπανία): Ο Puigdemont αποφάσισε να μην απαντήσει – Στις 19/10 λήγει το τελεσίγραφο
Θεωρούμε ότι ο Puigdemont μπορεί να επανορθώσει υποστήριξε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Soraya Saenz de Santamaria
Την θέση ότι ο επικεφαλής της καταλανικής κυβέρνησης Carles Puigdemont αποφάσισε στην επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό Mariano Rajoy να μην απαντήσει για το εάν κήρυξε ή όχι την ανεξαρτησία της Καταλονίας διατύπωσε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Soraya Saenz de Santamaria, υποστηρίζοντας πως το τελεσίγραφο στην καταλανική κυβέρνηση πριν την ενεργοποίηση του άρθρου 155 του Συντάγματος λήγει στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου.
Σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης υποστήριξε ότι δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο στον Puigdemont να απαντήσει εάν κήρυξε ή όχι την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
«Η κυβέρνηση περιμένει στις ώρες που απομένουν από τον C. Puigdemont να συμμορφωθεί και να απαντήσει με έναν ξεκάθαρο τρόπο.
Πιστεύουμε ότι έχει τον χρόνο να επανορθώσει.
Κανείς δεν αρνείται το διάλογο, αλλά ο διάλογος θα πρέπει να γίνει μέσα στο πλαίσιο του νόμου.
Ο Puigdemont έχει τη λύση στα χέρια του, να απαντήσει με ένα ναι ή με ένα όχι» είπε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, αναφερόμενη στην επιστολή του Puigdemont, στην οποία δεν κάνει καμία αναφορά για το εάν κήρυξε ή όχι την ανεξαρτησία της Καταλονίας όπως του ζητούσε να ξεκαθαρίσει η Μαδρίτη.
Η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης υποστήριξε ότι η οριστική προθεσμία στον Puigdemont να απαντήσει είναι στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 19/10, πριν τεθεί σε εφαρμογή το άρθρο 155 του Συντάγματος.
Όπως είπε η Santamaria, σε απαντητική επιστολή του Rajoy στην επιστολή του Puigdemont του επισημαίνεται πως το άρθρο 155 του Συντάγματος δεν αφορά την αναστολή λειτουργίας της κυβέρνησης αλλά αφορά την εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης βάσει της νομιμότητας.
«Δεν είναι δύσκολη η ερώτηση που του έχουμε απευθύνει.
Είναι στο χέρι του Puigdemont να μην γίνουν τα επόμενα βήματα.
Η προθεσμία είναι στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης» υπογράμμισε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης