Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rajoy: Η απαίτηση του Puigdemont ήταν ένα βήμα προς το άρθρο 155

Rajoy: Η απαίτηση του Puigdemont ήταν ένα βήμα προς το άρθρο 155
Η κυβέρνηση περιμένει από τον Carles Puigdemont να συμμορφωθεί και να απαντήσει με έναν ξεκάθαρο τρόπο έως την Πέμπτη (19/10/2017), δήλωσε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης
Στα άκρα παραμένει η διαμάχη μεταξύ Ισπανίας και Καταλονίας με αφορμή το δημοψήφισμα των Καταλανών για την απόσχιση αλλά και την ασαφή στάση του Carles Puigdemont σχετικά με τις προθέσεις του.
Αν και η Ισπανία έχει στείλει τελεσίγραφο προς την Καταλονία για να ξεκαθαρίσει τη θέση της (εάν δηλαδή θα κηρύξει ανεξαρτησία ή όχι) έως την Πέμπτη (19/10/2017), ο Puigdemont ζήτησε με επιστολή του προς τον Rajoy περιθώριο δύο μηνών για διαπραγματεύσεις.
«Η απαίτηση του Puigdemont ήταν ένα βήμα προς το άρθρο 155» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Mariano Rajoy, ενώ νωρίτερα, η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, Soraya Saenz de Santamaria, υπενθύμισε ότι το τελεσίγραφο λήγει στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου.
«Η κυβέρνηση περιμένει στις ώρες που απομένουν από τον Carles Puigdemont να συμμορφωθεί και να απαντήσει με έναν ξεκάθαρο τρόπο.
Πιστεύουμε ότι έχει τον χρόνο να επανορθώσει.
Κανείς δεν αρνείται το διάλογο, αλλά ο διάλογος θα πρέπει να γίνει μέσα στο πλαίσιο του νόμου.
Ο Puigdemont έχει τη λύση στα χέρια του, να απαντήσει με ένα ναι ή με ένα όχι» είπε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης