Τελευταία Νέα
Διεθνή

Volvo: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη το γ΄ τρίμηνο 2017 - Στα 673 εκατ. δολ.

tags :
Volvo: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη το γ΄ τρίμηνο 2017 - Στα 673 εκατ. δολ.
Οι πωλήσεις της σουηδικής εταιρίας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +12% στα 9,45 δισ. δολ.
Αξιοσημέιωτη άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά έρδη της Volvo για το τρίτο τρίμηνο του 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα (20/10) η σουηδική εταιρία κατασκευής οχημάτων, δεχόμενα ώθηση από τις ενισχυμένες παραγγελίες φορτηγών και τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της μονάδας κατασκευής και εξοπλισμού.
Ειδικότερα, η κερδοφορία της Volvo υπερδιπλασιάστηκε στα 673 εκατ. δολ. έναντι 317 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2016, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη ύψους 547 εκατ. δολ.
Παράλληλα, οι πωλήσεις της σουηδικής εταιρίας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +12% στα 9,45 δισ. δολ. έναντι 8,42 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο του 2016, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν έσοα από τις πωλήσεις ύψους 9,15 δισ. δολ.
Όπως ανακοίνωσε η Volvo, η συνολική ζήτηση κατά τη διάρκεια του τριμήνου εκτοξεύθηκε, με τις παραγγελίες φορτηγών να αυξάνονται κατά +32% σε ετήσια βάση, ενώ ο κατασκευαστικός εξοπλισμός ενισχύθηκε κατά +45%.
Η ζήτηση για τα φορτηγά ενισχύθηκε από τη συνεχή ανανέωση και την ταχεία επέκταση της εταιρείας, η οποία αναμένει η ζήτηση να εξακολουθήσει να είναι υψηλή και το 2018.
«Η μονάδα κατασκευής και εξοπλισμού της Volvo κατάφερε να ανταποκριθεί με επιτυχία στην αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς με αύξηση όγκου κατά +48%, ενώ ταυτόχρονα σημείωσε σημαντικά βήματα στην κερδοφορία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Martin Lundstedt, ο οποίος πρόσθεσε ότι «συνεχίζουμε να κερδίζουμε μερίδια στην αγορά κατασκευής και εξοπλισμού».
Σημειώνεται ότι το λειτουργικό περιθώριο της εταιρείας για το αντίστοιχο διάστημα αυξήθηκε στο 9,6% έναντι 6,8% το τρίτο τρίμηνο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης