Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Δεν χρεοκόπησαν οι ιδέες της Κεντροαριστεράς - Πρέπει να δώσουμε προοπτική στη νέα γενιά

Ανδρουλάκης: Δεν χρεοκόπησαν οι ιδέες της Κεντροαριστεράς - Πρέπει να δώσουμε προοπτική στη νέα γενιά
"Προσωπικός μου αντίπαλος δεν είναι κανένας από τους υποψήφιους", ανέφερε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Ν. Ανδρουλάκης

Την μεγάλη πρόκληση της Κεντροαριστεράς, την εθνική ευθύνη να καταφέρει να δώσει ξανά στον δημοκρατικό κόσμο πρωταγωνιστικό ρόλο, περιέγραψε στα Τρίκαλα ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο ίδιος, μιλώντας χθες 22/10 σε μια κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου Τρικκαίων, ζήτησε τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στο νέο εγχείρημα, αλλά κυρίως ζήτησε από τους δημοκρατικούς πολίτες να πιστέψουν ότι η Δημοκρατική Παράταξη είναι μεγάλη διότι έχει πραγματικό κοινωνικό εύρος.
Όπως ανέφερε «η παράταξή μας σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα έχει πολύ μεγάλη επιρροή γιατί διαθέτει ανθρώπους προοδευτικούς, δημοκρατικούς που όμως απογοητεύτηκαν και πληγώθηκαν.
Αν εμείς σήμερα δεν πετύχουμε σ’ αυτό το εγχείρημα, θα είμαστε υπόλογοι, όχι μόνο στην παράταξη αλλά και στην ίδια τη χώρα.
Το εγχείρημα αυτό δεν είναι στενά κομματικό, έχει να κάνει με το μέλλον της Ελλάδας».
Ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε τους στόχους της ενιαίας Κεντροαριστεράς που όπως είπε είναι να αποτελέσει την εναλλακτική, δημοκρατική επιλογή σε σχέση με τον αριστεροδεξιό λαϊκισμό της κυβέρνησης και του δεξιού ευρωλαϊκισμού της ΝΔ.
«Εμείς πρέπει να αγκαλιάσουμε όλες τις τάξεις, όλες τις παραγωγικές δυνάμεις, με αξιοκρατία και κοινωνική συνοχή.
Οι νέοι που φεύγουν κατά κύματα στο εξωτερικό, είναι το προνομιακό πεδίο της Δημοκρατικής Παράταξης για να φτιάξουμε μια νέα πραγματικότητα.
Η εμπειρία τους, τα χρόνια που γίνονται ανταγωνιστικοί παίκτες στην ευρωπαϊκή οικονομία, θα μετατραπούν σε ένα ιμάντα παραγωγής, ανάπτυξης και προόδου για την Ελλάδα», τόνισε.
Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και το γεγονός ότι διαθέτει ένα πολύ μορφωμένο λαό.
«Εμείς πρέπει να δείξουμε ότι δεν είμαστε το ίδιο, ότι η Ελλάδα δεν είναι σε μονόδρομο κι ότι μεταξύ του Τσίπρα και του Μητσοτάκη υπάρχει ένα άλλο εθνικό σχέδιο.
 Αυτό το σχέδιο μπορεί να κρατήσει τη χώρα όρθια με αξιοπρέπεια στα εθνικά θέματα, στα κοινωνικά ζητήματα και την οικονομία.
Αν δεν το καταφέρουμε τότε αυτό που θα συμβεί τα επόμενα χρόνια θα είναι μια φθοροποιός στασιμότητα», όπως είπε.
Απευθυνόμενους σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες μίλησε για ένα νέο όραμα , σημειώνοντας πως «εάν εμείς δεν εκπλήξουμε το λαό επιλέγοντας την αξιοκρατία και στο πολιτικό σύστημα, εάν δεν φέρουμε νέα ήθη για μια ώριμη δημοκρατία, μια άλλη κουλτούρα που θα σκοτώνει τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος, τότε ο Τσίπρας θα ηγεμονεύει.
Εάν δεν αλλάξουμε γενιά, εάν δεν πάμε σε μια άλλη σελίδα με αλλαγή κουλτούρας και πολιτικού υποδείγματος ενός σοβαρού θεσμικού κόμματος, αργά ή γρήγορα η αδυναμία της παρούσας κατάστασης θα οδηγήσει την παράταξη στα χέρια του Τσίπρα.
Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε».
Ζήτησε επίσης να επιστρέψει στο χώρο της Κεντροαριστεράς η έννοια της συλλογικότητας των ιδεών και των πρακτικών.
«Δεν χρεοκόπησαν οι ιδέες μας, χρεοκόπησε ένα κόμμα που δυστυχώς δεν κατάφερε να αντέξει.
Δεν φταίνε οι ιδέες για αυτό. Φταίει ο οπορτουνισμός των στελεχών που έχαναν την εξουσία».
Τέλος, ο Ν. Ανδρουλάκης κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την υποψηφιότητά του δεσμευόμενος ότι θα κάνει τα πάντα για να αμφισβητήσει τα κατεστημένα που χρεοκόπησαν την χώρα.
«Πήρα μια απόφαση διότι πιστεύω πως τώρα είναι η ευκαιρία μας.
 Ή τώρα θα αξιοποιήσουμε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί κι η ΝΔ δεν δίνει πραγματική ελπίδα ή δεν θα υπάρξει άμεσα άλλη τέτοια ευκαιρία και πρόκληση.
 Προσωπικός μου αντίπαλος δεν είναι κανένας από τους υποψήφιους.
Πρέπει να δώσουμε προοπτική στη νέα γενιά κι ελπίδα στους Έλληνες που βλέπουν τις ζωές τους σιγά - σιγά να πηγαίνουν στο κοινωνικό περιθώριο.
Το σημαντικό είναι στις 20 Νοεμβρίου, εσείς ο κόσμος της παράταξης να είστε εγγυητές της ενότητας. Εάν εσείς το πιστέψετε, μπορούμε να ανατρέψουμε τους σημερινούς συσχετισμούς», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης