Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gentiloni (Ιταλία): Έτοιμοι να συζητήσουμε για περισσότερη αυτονομία με Λομβαρδία και Βένετο

Gentiloni (Ιταλία): Έτοιμοι να συζητήσουμε για περισσότερη αυτονομία με Λομβαρδία και Βένετο
«Είμαστε έτοιμοι (να παραχωρήσουμε μεγαλύτερες εξουσίες) μέσα στα όρια που καθορίζονται από τους νόμους μας και από το Σύνταγμά μας» 
Η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με τη Λομβαρδία και το Βένετο για περισσότερη αυτονομία, δήλωσε σήμερα (21/10/2017) ο πρωθυπουργός της χώρας, Paolo Gentiloni.
Σε αντίθεση με το πρόσφατο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στην Καταλονία, που προκάλεσε μια πολιτική κρίση στην Ισπανία, τα ιταλικά δημοψηφίσματα αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν νόμιμα, αλλά όχι δεσμευτικά για τη Ρώμη.
Διευκρινίζοντας ότι δεν είχε καμία πρόθεση να δραματοποιήσει τα δημοψηφίσματα, ο Gentiloni δήλωσε ότι ήταν έτοιμος να συζητήσει για το πως θέλουν να συνεχίσουν η Λομβαρδία και το Βένετο.
«Εδώ μιλάμε για το πώς να κάνουμε την Ιταλία να λειτουργήσει καλύτερα.
Δεν θέτουμε υπό αμφισβήτηση την Ιταλία και την ενότητά της» ανέφερε ο Gentiloni κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε διυλιστήριο πετρελαίου κοντά στη Βενετία, την πρωτεύουσα της βορειοανατολικής περιοχής του Βένετο.
«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εξετάσει τα πλεονεκτήματα αυτού…
Θα είναι μια πολύπλοκη συζήτηση που δεν μπορεί να γίνει σε πέντε λεπτά», πρόσθεσε.
Ωστόσο, ο ίδιος δεν φαίνεται πρόθυμος να προχωρήσει σε αλλαγές του Συντάγματος.
«Είμαστε έτοιμοι (να παραχωρήσουμε μεγαλύτερες εξουσίες) μέσα στα όρια που καθορίζονται από τους νόμους μας και από το Σύνταγμά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης