Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Δεν είμαι σε θέση να κάνω κήρυγμα στην Αίγυπτο για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Macron: Δεν είμαι σε θέση να κάνω κήρυγμα στην Αίγυπτο για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Δεν είμαστε στην Ευρώπη, δήλωσε ο αιγύπτιος ηγέτης, Abdel Fattah al-Sisi
Δεν είναι σε θέση να κάνει κήρυγμα στην Αίγυπτο για τις ανθρώπινες ελευθερίες, δήλωσε σήμερα (24/10/2017) ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, αλλά τόνισε στον φιλοξενούμενό του αιγύπτιο ηγέτη, Abdel Fattah al-Sisi, ότι η ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι προς το συμφέρον του.
Ο Sisi, αρνούμενος τις κατηγορίες από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι έχει επιτρέψει τη χρήση βασανιστηρίων, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι:
«Δεν κάνουμε βασανιστήρια και... πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε όλες τις πληροφορίες που δημοσιεύονται από οργανώσεις δικαιωμάτων».
Οι οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει τη Γαλλία υπό τον Macron ότι κλείνει τα μάτια στις αυξημένες παραβιάσεις των ελευθεριών από την κυβέρνηση του Sisi, καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του 2018.
«Πιστεύω στην κυριαρχία των κρατών και επομένως, όπως δεν δέχομαι να μου κάνουν κήρυγμα σχετικά με το πώς να κυβερνήσω τη χώρα μου, δεν κάνω κήρυγμα σε άλλους», δήλωσε ο Μακρόν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Sisi στο Παρίσι, μετά από μεταξύ τους συνομιλίες.
Ο Sisi, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δήλωσε ότι είναι υπεύθυνος για 100 εκατομμύρια Αιγύπτιων που ζουν σε ταραγμένους καιρούς, μαζί με ανθρώπους που ακολουθούν μια «εξτρεμιστική σκέψη» και δεν θέλουν να συνυπάρχουν ειρηνικά.
«Όταν πρόκειται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν αποφεύγουμε μια απάντηση, αλλά ελπίζω ότι κατανοούμε το θέμα στο πραγματικό του πλαίσιο σε μια χώρα στην κατάσταση της Αιγύπτου.
Δεν είμαστε στην Ευρώπη, με την πνευματική, πολιτιστική, πολιτιστική και ανθρώπινη πρόοδό της.
Είμαστε σε μια διαφορετική περιοχή», τόνισε ο αιγύπτιος ηγέτης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης