Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στις 31/10 θα απολογηθεί ο συλληφθείς που κατηγορείται για την αποστολή τρομοδεμάτων σε Παπαδήμο, Schaeuble

Στις 31/10 θα απολογηθεί ο συλληφθείς που κατηγορείται για την αποστολή τρομοδεμάτων σε Παπαδήμο, Schaeuble
Σε βάρος του 29χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενέργειες "που μπορεί να βλάψουν τη χώρα" - Για τις κατηγορίες αυτές θα απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή την Τετάρτη 1/11
(upd5) Την Τρίτη 31/10 ο 29χρονος που συνελήφθη και κατηγορείται για την αποστολή τρομοδεμάτων στον Λ. Παπαδήμο, το ΔΝΤ και τον W. Schaeuble, πρόκειται να απολογηθεί, ενώ σήμερα ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για ενέργειες "που μπορεί να βλάψουν τη χώρα".
Ειδικότερα, ο 29χρονος που κατηγορείται για την αποστολή τρομοδεμάτων στον Λ. Παπαδήμο και σε διάφορους αποδέκτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωση, οδηγήθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής 29/10 στον εφέτη ανακριτή και κατόπιν στην Ευελπίδων ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να του απαγγελθούν κατηγορίες για τα όπλα, τις πλαστές ταυτότητες, εκρηκτικές ύλες, κ.α. που είχε πάνω του την ώρα της σύλληψής του.
Ο Εισαγγελέας απήγγειλε σειρά κατηγοριών σε βάρος του 29χρονου, καθώς  σύμφωνα με την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε, οι ενέργειες του «είναι δυνατόν να βλάψουν τη χώρα».
Μάλιστα, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του κατηγορούμενου περιλαμβάνει έξι κατηγορίες.
Ειδικότερα, η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά τη συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου και τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων.
Ακόμη, η δίωξη αφορά και  κατηγορίες  πλαστογραφίας για την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού και κατ’ επάγγελμα και διακίνησης ναρκωτικών.
Πρόκειται για πράξεις που, σύμφωνα με την δίωξη, «τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό τις συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας».
Για τις κατηγορίες που του ασκήθηκαν ο 29χρονος θα απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή την Τετάρτη 1/11 και πιθανόν μετά την απολογία του, η νέα δικογραφία θα διαβιβαστεί στο Εφετείο προκειμένου να συνδεθεί με αυτήν που αφορά τα παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα, για τα οποία ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί στον Εφέτη Ανακριτή την Τρίτη 31/10.
Σημειώνεται ότι στον Εισαγγελέα , εκτός από τον 29χρονο,  οδηγήθηκε ακόμη ένα άτομο,  για τον οποίο έχει σχηματιστεί άλλη  δικογραφία.
Νωρίτερα ο  29χρονος ζήτησε ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη 31/10 το μεσημέρι (στις 14:00), την οποία και έλαβε.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς, ζήτησε μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία σήμερα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, διότι, όπως αναφέρει μέσω του δικηγόρου του, κατά τη σύλληψή του τραυματίστηκε στο πόδι.
Σημειώνεται ότι σήμερα οδηγήθηκε  ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή  ο 29χρονος που φέρεται να σχετίζεται με την αποστολή τρομο δέματος στον Λ. Παπαδήμο στις 25/5 του 2017, στον W. Schaeuble και στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι.
0 29χρονος, ο οποίος  εκτιμάται ότι ήταν και ο αποστολέας των οκτώ παγιδευμένων φακέλων που βρέθηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, στις 20/3 με παραλήπτες έλληνες και ευρωπαίους πολιτικούς, συνελήφθη το Σάββατο 28/10 από την Αντιτρομοκρατική στην πλατεία Αττικής, έχοντας πάνω του όπλα και εκρηκτικά.
Ο 29χρονος οδηγήθηκε σήμερα (ήταν προγραμματισμένο στις 10:00) στο Εφετείο και παρουσιάστηκε  ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης, ενώ στη συνέχεια  το μεσημέρι της Κυριακής 29/10  θα μεταφερθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων για συμπληρωματική δίωξη, αναφορικά με τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του στην πλατεία Αττικής
Όπως έγινε γνωστό, κατά τη σύλληψή του εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, έφερε 3 ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, που μεταξύ άλλων περιείχαν 8 πλαστές ταυτότητες, όπλα, εκρηκτική ύλη. κ.α.
Αν και ο 29χρονος αρνείται τις κατηγορίες, η αντιτρομοκρατική εκτιμά  ότι είναι το πρόσωπο πίσω από τρομοδέματα με παραλήπτες τόσο τον πρώην πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο, ο οποίος είχε τραυματιστεί στις  25-05-2017 μέσα στο αυτοκίνητό του ανοίγοντας το τρομοδέμα που έσκασε στα χέρια του, όσο και με διάφορους αποδέκτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Υπενθυμίζεται ότι είχε σταλεί τρομο - δέμα στον W. Schaeuble και αποστολέας φαινόταν να είναι ο Άδ. Γεωργιάδης, την ευθύνη για τον οποίο είχε αναλάβει η "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς",  ενώ  τρομοδέμα είχε σταλεί και προς το ΔΝΤ , στο οποίο εμφανιζόταν αποστολέας ο Β. Κικίλιας.
Μάλιστα, οι γερμανικές αρχές είχαν ενημερώσει τις ελληνικές, ότι είχαν εντοπίσει το DNA του στο τρομοδέμα που είχε αποσταλεί στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, με αποδέκτη τον W. Schaeuble.
Πάντως, οι  αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι ο 29χρονος που συνελήφθη είχε σχέσεις με τους "Πυρήνες της Φωτιάς" και με τον "Επαναστατικό Αγώνα".
Μάλιστα, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας χαρακτηρίζουν τον 29χρονο «βασικό παίκτη» στο χώρο της τρομοκρατίας, καθώς φέρεται να συνδέεται και με την Πόλα Ρούπα και τον Επαναστατικό Αγώνα και σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλαστά στοιχεία της  ταυτότητας με την είχε νοικιάσει το διαμέρισμα στην οδό Αλκαμένους,  είχαν βρεθεί στο κρησφύγετο της Π. Ρούπα στην Ηλιούπολη.
Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος είχε συλληφθεί το 2011 για συμμετοχή σε επεισόδια με τα ΜΑΤ γύρω από το Πολυτεχνείο και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δυο ετών με αναστολή.
Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι  αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών συνεργών.  

To  Σάββατο 28/10 το  bankingnews έγραφε:

Πλαστές ταυτότητες, όπλα και εκρηκτικά είχε μεταξύ άλλων πάνω του ο 29χρονος που συνελήφθη σήμερα το πρωί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά τη σύλληψη 29χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Αθήνας, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων – βόμβων, τον Μάρτιο του 2017 με διάφορους αποδέκτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 25-05-2017 με αποδέκτη τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο 29χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί, εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας.



Στην κατοχή του έφερε 3 ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, όπου περιείχαν: 8 πλαστές ταυτότητες, 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια, πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη, πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας, πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.



Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη μάλιστα, επικεντρώνονται σε τρία σπίτια, μετά τη σύλληψη του  29χρονου σήμερα το πρωί, που κατηγορείται ότι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά φακέλων και δεμάτων, τόσο στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, όσο και σε ευρωπαϊκές χώρες με διάφορους αποδέκτες.
Πρόκειται για σπίτι επί των οδών Περγάμου και Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής, το οποίο είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία ταυτότητας ο 29χρονος και από το οποίο νωρίτερα βγήκε και συνελήφθη από τις αρχές, έχοντας πάνω του δύο όπλα που εκτιμάται ότι ίσως και να τα μετέφερε σε άλλο κρησφύγετο.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα δύο σπίτια, πρόκειται για το πατρικό του 29χρονου και ένα ακόμη διαμέρισμα.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Στη σύλληψη ενός 29χρονου ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με την αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στις 25 Μαΐου του 2017, προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η σύλληψη έγινε σήμερα το πρωί, κατόπιν εντάλματος του ειδικού εφέτη ανακριτή, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό κρησφύγετων βρίσκεται  σε εξέλιξη.

Ο 29χρονος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νοίκιαζε σπίτι κοντά στην πλατεία Αττικής και μάλιστα, χρησιμοποίησε πλαστά στοιχεία ταυτότητας, ενώ όπως έγινε γνωστό, παλιότερα είχε συλληφθεί για επεισόδια στο Πολυτεχνείο και είχε καταδικαστεί σε δυο χρόνια φυλάκιση με αναστολή.
Ο 29χρονος φέρεται να έχει σχέσεις με άτομα που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.
Ακόμη, ο 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη σήμερα 28/10 στο κέντρο της Αθήνας, κατηγορείται και για την αποστολή παγιδευμένων τρομο - δεμάτων  με διάφορους αποδέκτες σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, W. Schaeuble την άνοιξη του 2017 , αλλά και στα γραφεία του ΔΝΤ, ενώ φαίνεται να προκύπτει και  διασύνδεση με 8 παγιδευμένους φακέλους που είχαν βρεθεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.
Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εξέλιξη.

(Πρώτη ενημέρωση 11:45, Σαββάτο 28 Οκτωβρίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης