Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε «δημοκρατική αντίσταση» απέναντι στη Μαδρίτη καλεί ο ηγέτης των Καταλανών, Carles Puigdemont

Σε «δημοκρατική αντίσταση» απέναντι στη Μαδρίτη καλεί ο ηγέτης των Καταλανών, Carles Puigdemont
Τη διακυβέρνηση της Καταλονίας ανέλαβε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης
Μήνυμα αντίστασης στην παύση της καταλανικής διοίκησης από τον αυτονομιστή ηγέτη Carles Puigdemont.
Ζήτησε από τους κάτοικους από της Καταλονίας να προβάλλουν δημοκρατική αντίσταση απέναντι στην κηδεμονία της Μαδρίτης. 
«Είμαστε βέβαιοι πως ο καλύτερος τρόπος να υπερασπιστούμε τις νίκες που κερδίσαμε μέχρι τώρα είναι η δημοκρατική αντίσταση στην εφαρμογή του άρθρου 155», δήλωσε ο σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.
«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την οικοδόμηση μιας ελεύθερης χώρας», συνέχισε, σε μια ομιλία με προσεκτική επιλογή των λέξεων, στην οποία δεν φάνηκε να αναγνωρίζει την αποπομπή του.
Να σημειωθεί ότι εμφανίστηκε δίπλα σε μια καταλανική και μια ευρωπαϊκή σημαία.
Μάλιστα, σήμερα, Σάββατο 28/10, παύθηκε επισήμως από τα καθήκοντά του ο αρχηγός της καταλανικής αστυνομίας, ενώ τη διακυβέρνηση της Καταλονίας ανέλαβε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης.
Ειδικότερα, η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης , Soraya Saenz de Santamaria, όπως μετέδωσε η ισπανική El Pais,  αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των καθηκόντων του προέδρου και του αντιπροέδρου της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, σύμφωνα με τα βασιλικά διατάγματα που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα το πρωί στην
Επίσημη Εφημερίδα του Κράτους και μάλιστα, η ίδια μετά τις απομακρύνσεις του Puigdemont  και όλων των μελών της κυβέρνησης, θα παίξει ρόλο - κλειδί στο συντονισμό της μεταφοράς των διοικητικών αρμοδιοτήτων από τη Βαρκελώνη στη Μαδρίτη.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης