Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αρνείται τη συμμετοχή του στις επιθέσεις με τα τρομοδέματα ο 29χρονος που συνελήφθη

Reuters: Αρνείται τη συμμετοχή του στις επιθέσεις με τα τρομοδέματα ο 29χρονος που συνελήφθη
Τον Μάιο 2017, ο  Έλληνας πρώην πρωθυπουργός Λούκας Παπαδήμος τραυματίστηκε, όταν ένα παγιδευμένο πακέτο εξερράγη στο αυτοκίνητό του στo κέντρο της Αθήνας
Στη σύλληψη ενός 29χρονου από την ελληνική αστυνομία για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην  πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και αξιωματούχους της ΕΕ και του ΔΝΤ αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters.
Τον Μάρτιο 2017, στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας περιήλθαν οκτώ ύποπτα πακέτα μετά την αποστολή τρομοδεμάτων στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.
Ένα πακέτο, που ταχυδρομήθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble, παρελήφθη από το τμήμα ταχυδρομείου του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.
Αλλά μια επιστολή που εστάλη στο ΔΝΤ εξερράγη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μία υπάλληλος.
«Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβε έναν άντρα ηλικίας 29 ετών σχετικά με τις  αποστολές βομβών», σημειώνει το Reuters.
Τον Μάιο 2017, ο  Έλληνας πρώην πρωθυπουργός Λούκας Παπαδήμος τραυματίστηκε, όταν ένα παγιδευμένο πακέτο εξερράγη στο αυτοκίνητό του στo κέντρο της Αθήνας, στη χειρότερη πράξη βίας εναντίον πολιτικών στη χώρα που πλήττεται από την οικονομική κρίση εδώ και αρκετά χρόνια, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Ο ύποπτος  αρνείται από την πλευρά του τη συμμετάσχει στις επιθέσεις ή στην τρομοκρατική ομάδα «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» η οποία ανέλαβε την ευθύνη για το δέμα που εστάλη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με αξιωματικό της ελληνικής αστυνομίας, που μίλησε στο Reuters.
«Η αστυνομία τον είχε εντοπίσει σε βίντεο που μετέφερε δέματα στο ταχυδρομείο σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις και ήταν υπό παρακολούθηση για μέρες», δήλωσε η αστυνομική πηγή, προσθέτοντας, πως βρίσκεται υπό έρευνα ο τόπος κατοικίας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης