Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Διχασμένος ο λαός στην Ισπανία - Διαδηλώσεις στη Μαδρίτη υπέρ της παραμονής της Καταλονίας

Ισπανία: Διχασμένος ο λαός στην Ισπανία - Διαδηλώσεις στη Μαδρίτη υπέρ της παραμονής της Καταλονίας
Η Ισπανία εισέρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για την ενότητα της  
Μεγάλη διαδήλωση υπέρ της παραμονής της Καταλονίας στην Ισπανία πραγματοποίησαν χιλιάδες Ισπανοί στη Μαδρίτη ζητώντας τη φυλάκιση του επικεφαλής του Καταλανικού Κοινοβουλίου Puigdemont.
Πολλοί από τους διαδηλωτές χαρακτήρισαν όσα διαδραματίστηκαν στην Καταλονία, «ντροπή» ενώ τάσσονται υπέρ της προκήρυξης των εκλογών από την κεντρική κυβέρνηση του Mariano Rajoy ο οποίος διέλυσε την Παρασκευή (27/10) το τοπικό κοινοβούλιο, όπου επικρατούσαν οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας και απέπεμψε τον πρόεδρο της Καταλονίας Carles Puigdemont
Η συμμετοχή του κόσμου δεν ήταν τόσο μαζική όσο στις πιο πρόσφατες διαδηλώσεις υπέρ της ενότητας της Ισπανίας, τις οποίες είχε οργανώσει το Ίδρυμα για την προάσπιση του ισπανικού έθνους.
«Υπάρχει λιγότερος κόσμος διότι οι πολίτες πιστεύουν ότι η χθεσινή απόφαση διευθέτησε τα πάντα»τόνισε ένας από τους διαδηλωτές ενώ παρόντες στη διαδήλωση ήταν και στελέχη της συντηρητικής παράταξης, μεταξύ αυτών ο Pablo Casado, του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος.
Η «Καταλονία δεν ήταν ποτέ ανεξάρτητη και δεν θα γίνει ποτέ» επισήμανε ο Casado υπογραμμίζοντας ότι η «δημοκρατία αποκαταστάθηκε» μέσω της εφαρμογής του Συντάγματος.
Την Παρασκευή (27/10) η γενική εισαγγελία γνωστοποίησε ότι εντός των επόμενων ημερών θα κινήσει νομικές διαδικασίες και θα ασκήσει δίωξη για «εξέγερση» σε βάρος του Puigdemont.
Ωστόσο, μέλη μιας ακροδεξιάς οργάνωσης, της Hogar Social, φώναζαν ότι «η Ισπανία δεν παραδίνεται» .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης