Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταλονία: Η Ισπανία προτρέπει τον ηγέτη των αυτονομιστών C. Puigdemont να συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές (21/12)

Καταλονία: Η Ισπανία προτρέπει τον ηγέτη των αυτονομιστών C. Puigdemont να συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές (21/12)
«Είμαι βέβαιος ότι αν ο Puigdemont συμμετέχει στις εκλογές αυτές, θα μπορεί να ασκήσει δημοκρατική αντίσταση», υπογράμμισε ο Ισπανός κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παρά το γεγονός, πως η ισπανική κυβέρνηση έπαυσε τον αυτονομιστή ηγέτη των Καταλανών Carles Puigdemont, δηλώνει., πως θα καλωσόριζε τη συμμετοχή του στις περιφερειακές εκλογές τις οποίες η Μαδρίτη όρισε για τις 21 Δεκεμβρίου 2017.
«Εάν ο Puigdemont θα ήθελε  να παραμείνει στην πολιτική, θα πρέπει να προετοιμαστεί για τις επόμενες εκλογές» είπε ο Ισπανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Inigo Mendez  de Vigo στο Reuters.
Ο Puigdemont απηύθυνε νωρίτερα σήμερα (28/10) έκκληση για δημοκρατική αντίσταση μετά την ανάληψη του ελέγχου της Καταλονίας από τη Μαδρίτη, μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της.
«Είμαι βέβαιος ότι αν ο Puigdemont συμμετέχει στις εκλογές αυτές, θα μπορεί να ασκήσει αυτή τη δημοκρατική αντίσταση», υπογράμμισε ο Ισπανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Μετά τη διάλυση του περιφερειακού κοινοβουλίου και την απομάκρυνση της περιφερειακής κυβέρνησης (27/10), ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Mariano Rajoy, ανακοίνωσε ότι στις 21 Δεκεμβρίου 2017 θα διεξαχθούν νέες περιφερειακές εκλογές στην Καταλονία.
Ο Mendez  de Vigo δήλωσε επίσης ότι είναι πεπεισμένος πως η περιφερειακή καταλανική αστυνομία θα υπακούσει στον νόμο αφού η κυβέρνηση έχει απολύσει περιφερειακούς αξιωματικούς.
Σημείωσε δε ότι, αν ο Puigdemont αρνηθεί να εγκαταλείψει τη θέση του του, η κυβέρνηση θα αντιδράσει με «νηφάλια και με βάση τη κοινή λογική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης