Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσφορά 66 δισ. δολαρίων της CVS για την Aetna - «Στοίχημα» η μείωση του κόστους των φαρμάκων

Προσφορά 66 δισ. δολαρίων της CVS για την Aetna - «Στοίχημα» η μείωση του κόστους των φαρμάκων
Η κίνηση είναι η πιο σημαντική μέχρι στιγμής προσπάθεια που θα επέτρεπε σε μία ασφαλιστική εταιρεία να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο των συνταγογραφούμενων φαρμάκων για τους πελάτες της
Μία συμφωνία αξίας 66 δισ.δολαρίων αντιπροσωπεύει στις ΗΠΑ η προτεινόμενη συγχώνευση μεταξύ της φαρμακευτικής εταιρείας CVS και του ασφαλιστικού φορέα  Aetna.
Η κίνηση είναι η πιο σημαντική μέχρι στιγμής προσπάθεια που θα επέτρεπε σε μία ασφαλιστική εταιρεία να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο των συνταγογραφούμενων φαρμάκων για τους πελάτες της, διαπραγματευόμενη απευθείας το κόστος των σκευασμάτων.
Η CVS μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές αλυσίδες στις ΗΠΑ προσφέρθηκε να αγοράσει την τρίτη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην αμερικανική επικράτεια,Aetna για περισσότερα από 200 δολάρια ανά μετοχή, όπως ανέφεραν πηγές την Πέμπτη (26/10).
Ωστόσο μία τέτοια συμφωνία θα απαιτούμε αρκετές εβδομάδες για να υλοποιηθεί.
Εάν πάντως πραγματοποιηθεί, οι ανταγωνιστές τους, άλλες φαρμακευτικές εταιρείας και επιχειρήσεις πώλησης σκευασμάτων μέσω διαδικτύου, θα έπρεπε να εξετάσουν επίσης το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων, προκειμένου να συμβαδίσουν με το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα και να εξοικονομήσουν κόστη.
Για χρόνια, οι ασφαλιστικές εταιρείες κατέβαλαν μεγάλα ποσά σε φαρμακευτικές αλυσίδες, όπως η CVS και η Express Scripts Holdings για να διαπραγματευτούν τις τιμές των φαρμάκων, πριν φθάσουν στους καταναλωτές.
Ωστόσο, το ήδη υψηλό κόστος των φαρμάκων ναρκωτικών έχει αυξηθεί περαιτέρω, καθώς ο κύκλος των μεσαζόντων μέχρι τον καταναλωτή διευρύνθηκε σημαντικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης