Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Μια ακόμα ημέρα δοκιμασίας για την κυβέρνηση Rajoy στην Καταλονία

Ισπανία: Μια ακόμα ημέρα δοκιμασίας για την κυβέρνηση Rajoy στην Καταλονία
Ανοίγουν τα υπουργεία της περιφέρειας υπό τον έλεγχο της Μαδρίτης
Μια ακόμα δοκιμασία περιμένει σήμερα 30/10 την κυβέρνηση Rajoy στην Ισπανία καθώς ύστερα από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Καταλονία και την καθαίρεση της τοπικής κυβέρνησης του C. Puidgemont, τα υπουργεία της περιφέρειας αναμένεται να ανοίξουν σήμερα υπό τον έλεγχο της Μαδρίτης.
Μια και η απόφαση ενεργοποίησης του άρθρου 155 είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή του αυτοδιοίκητου της Καταλονίας, την καθαίρεση της τοπικής κυβέρνησης και την ανάληψη του ελέγχου διακυβέρνησης από τη Μαδρίτη, αποφάσεις που δεν έχουν γίνει αποδεκτές από την καταλανική κυβέρνηση.
Όπως είναι αναμενόμενο, το ενδιαφέρον και η αγωνία όλων είναι στο πώς θα υποδεχθούν οι Καταλανοί αυτή τη νέα ημέρα.
Υπάρχουν στελέχη της καταλανικής κυβέρνησης που έχουν διαμηνύσει ότι θα πάνε στα γραφεία τους ενώ ακτιβιστές που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας, έχουν αναφέρει ότι θα στηρίξουν όσους Καταλανούς υπουργούς θέλουν να μεταβούν στα γραφεία τους.
Πάντως, η κατάσταση στην Καταλονια είναι αρκετά περίπλοκη.
Το αποδεικνύει άλλωστε και η δημοσκόπηση  που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα σύμφωνα με την οποία το 43,4% των Καταλανών στηρίζει κόμματα που είναι υπέρ της διατήρησης της ενότητας με την Ισπανία έναντι 42,5% που θέλει την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
Ενδεικτική άλλωστε του διχασμού είναι και η χθεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση των Καταλανών που τάσσονται υπέρ της ενότητας με την Ισπανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης