Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε υψηλά 8 ετών εκτοξεύθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες τον Σεπτέμβριο 2017

ΗΠΑ: Σε υψηλά 8 ετών εκτοξεύθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες τον Σεπτέμβριο 2017
Ο βασικός δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%
Αξιοσημείωτη άνοδο κατέγραψαν οι καναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (30/10) στοιχεία της κυβέρνησης, αγγίζοντας υψηλά οκτώ ετών, κατά την περίοδο δηλαδή που ξεκίνησε η τρέχουσα οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
Ειδικότερα, οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά +1%, γεγονός που συνιστά τη μεγαλύτερη άνοδο από τα μέσα του 2009, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως του +0,1%.
Σε ότι αφορά το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά +0,4%, την ίδια στιγμή που το ποσοστό αποταμίευσης υποχώρησε κατά -3,1% το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2007.
Παρά το γεγονός ότι ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών ενισχύθηκε κατά +0,4%, ο βασικός δείκτης, από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές τροφίμων και ενέργειας, κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%.
Ωστόσο, η αύξηση των δαπανών δεν είναι βιώσιμη, με τα εισοδήματα να αυξάνονται με μετριοπαθείς ρυθμούς, με το ποσοστό αποταμίευσης να μειώνεται τον Σεπτέμβριο σε χαμηλό δέκα ετών.
Επιπλέον, ο πληθωρισμός εξακολουθεί να φαίνεται περιορισμένος, καθώς αν και ο δωδεκάμηνος ρυθμός πληθωρισμού κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 1,6% έναντι 1,4% προηγουμένως, ο βασικός δείκτης παρέμεινε καθηλωμένος σε χαμηλά δύο ετών, και συγκεκριμένα στο 1,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης