Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καλαντώνης (Eurobank): Υπάρχει το κατάλληλο νομικό και θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των NPLs

Καλαντώνης (Eurobank): Υπάρχει το κατάλληλο νομικό και θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των NPLs
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank διαβεβαίωσε ότι οι τράπεζες θα διαχειριστούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με τον πλέον σωστό και κοινωνικά δίκαιο τρόπο
Σήμερα υπάρχει το κατάλληλο νομικό και θεσμικό πλαίσιο σε σχέση με 2,3 χρόνια πριν, ώστε να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Αυτό επεσήμανε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Θεόδωρος Καλαντώνης, μιλώντας σε συνέδριο της ΕΕΔΕ.
Ο ίδιος όμως έδωσε έμφαση στην άμεση ανάγκη βελτιωτικών παρεμβάσεων στο Νόμο Κατσέλη, προς όφελος όσων πραγματικά έχουν ανάγκη.
Όπως είπε το ένα τρίτο περίπου όσων έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές και εκμεταλλεύονται το νόμο, με δυσμενείς συνέπειες για τις τράπεζες και τελικά σε βάρος όσων πραγματικά έχουν ανάγκη.
Όσον αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο κ. Καλαντώνης διαβεβαίωσε ότι οι τράπεζες θα το διαχειριστούν με τον πλέον σωστό και κοινωνικά δίκαιο τρόπο, με εξαιρετική ευαισθησία.
«Είμαστε σε θέση ως τράπεζες να στοχεύσουμε ποιους θα οδηγήσουμε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, έχει γίνει μεγάλη και συστηματική προεργασία», είπε ο κ. Καλαντώνης, «δείχνοντας» τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, δηλαδή αυτούς που έχουν τα εισοδήματα, μπορούν να αποπληρώνουν τα δάνεια τους αλλά συνειδητά αρνούνται να το κάνουν.
Το 2009 πραγματοποιήθηκαν 52.000 πλειστηριασμοί ακινήτων και 7000 πλειστηριασμοί κινητών αξιών.
Το 2016 έγιναν 5.650 πλειστηριασμοί ακινήτων και 800 κινητών αξιών, δηλαδή συνολικά 90% περίπου λιγότεροι. Η μη δυνατότητα αναγκαστικής εκτέλεσης με την έναρξη της κρίσης έδωσε την ευκαιρία σε στρατηγικούς κακοπληρωτές να θεριεύσουν, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαντώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης