Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Nomura: Το 60% των επενδυτών βλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ – Κρίσιμο το 4μηνο Φεβρουαρίου – Μαΐου – Ο χρυσός αναδείχθηκε «αγαπημένη τοποθέτηση» για το 2012

tags :
Nomura: Το 60% των επενδυτών βλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ – Κρίσιμο το 4μηνο Φεβρουαρίου – Μαΐου – Ο χρυσός αναδείχθηκε «αγαπημένη τοποθέτηση» για το 2012
Εξαιρετικά δυσοίωνο βλέπουν το μέλλον της ευρωζώνης οι επενδυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση που διενήργησε η ιαπωνική επενδυτική Nomura, αφού περίπου το 60% των ερωτηθέντων αναμένει μία ή περισσότερες χώρες να φύγουν από τη ζώνη του ευρώ, με την πλειονότητα εξ αυτών να θεωρεί ότι μόνο η Ελλάδα και όχι άλλες χώρες θα ακολουθήσουν αυτήν την επιλογή. Οι κρίσιμοι μήνες θεωρούνται ότι θα είναι ο Φεβρουάριος, ο Μάρτιος, ο Απρίλιος και ο Μάιος, όταν δηλαδή και οι αποδόσεις των ομολόγων αναμένεται να κλιμακωθούν απότομα.
Σύμφωνα με τους επενδυτές «αγαπημένη τοποθέτηση» θα είναι ο χρυσός το 2012, αφού βλέπουν το κίτρινο μέταλλο για ακόμη μία χρονιά ως επενδυτικό καταφύγιο έναντι της αβεβαιότητας και της μεταβλητότητας των αγορών.
Σύμφωνα με τη Nomura, το 19,5% από 164 επενδυτές που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση, ανέφεραν ότι θα αγόραζαν χρυσό και θα τον διακρατούσαν μέχρι το τέλος του έτους. Επιπλέον, το 13% εξ αυτών θα προτιμούσε μετοχές και ομόλογα υψηλής αξιολόγησης από αναπτυγμένες αγορές, σε αντίθεση με τις αναπτυσσόμενες, τις οποίες προτιμά το 10% των επενδυτών.
Αξιοσημείωτο είναι ότι πάνω από το 40% των επενδυτών δήλωσε long στο δολάριο, σε αντίθεση με ένα 14% που δήλωσε long στο κινεζικό γουάν και 10% στο ιαπωνικό γιεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης