Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δικηγόροι και συμβολαιογράφοι «σαμποτάρουν» τους πλειστηριασμούς

Δικηγόροι και συμβολαιογράφοι «σαμποτάρουν» τους πλειστηριασμούς
Εάν όμως ενταθούν οι πιέσεις σε δικηγόρους και συμβολαιογράφους από «αγανακτισμένους πολίτες» τότε είναι πιθανό να υπάρξουν σοβαρές εμπλοκές σε μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται καθοριστικής σημασίας
Δικηγόροι – πλην μέρους του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών – και πολλοί συμβολαιογράφοι φαίνεται ότι σαμποτάρουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Τραπεζικός παράγοντας που μίλησε στο bankingnews αναφέρει ότι ενώ οι τράπεζες προετοιμάζονται για τους πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αρχές Δεκεμβρίου 2017….δικηγόροι και συμβολαιογράφοι – με τον ρόλο των δεύτερων να είναι πιο ουσιώδης – σαμποτάρουν τους πλειστηριασμούς κυρίως υπό τον φόβο αντιποίνων από τους δανειολήπτες που έχασαν περιουσιακό στοιχείο.
Η εκτίμηση του έμπειρου τραπεζικού στελέχους που μίλησε στο bankingnews είναι ότι πρέπει να ξεκινήσουν έστω και ελάχιστοι πλειστηριασμοί ώστε να δημιουργηθούν τα ανάλογα αμυντικά αντανακλαστικά στους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
Με τον τρόπο αυτό η περιθωριοποιημένη συναλλακτική παιδεία… σταδιακά θα επανέλθει στον έλληνα και οι πολίτες θα αρχίσουν να πληρώνουν έστω και υπό τον φόβο ότι θα χάσουν ακίνητο ή οποιαδήποτε περιουσιακό στοιχείο.
Ο στρατηγικός κακοπληρωτής πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει άλλη εναλλακτική πέραν του να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.
Να σημειωθεί ότι για το 2018 στόχος είναι 5.000 ακίνητα σε πλειστηριασμούς…
Εάν όμως ενταθούν οι πιέσεις σε δικηγόρους και συμβολαιογράφους από «αγανακτισμένους πολίτες» τότε είναι πιθανό να υπάρξουν σοβαρές εμπλοκές σε μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται καθοριστικής σημασίας από τους δανειστές και με άμεσο αντίκτυπο στα stress tests.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης