Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Στις 9/11 η ακρόαση των αυτονομιστών της καταλανικής κυβέρνησης από το Ανώτατο Δικαστήριο

Ισπανία: Στις 9/11 η ακρόαση των αυτονομιστών της καταλανικής κυβέρνησης από το Ανώτατο Δικαστήριο
Στις Βρυξέλλες παραμένει ο Puigdemont, ο οποίος κάνει λόγο για πολιτική δίκη
Για τις 9 Νοεμβρίου 2017 αναβλήθηκε η ακρόαση των καθαιρεθέντων αυτονομιστών της καταλανικής κυβέρνησης από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας, μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης.
Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της κταλανικής κυβέρνησης Carles Puigdemont παραμένει στις Βρυξέλλες κάνοντας λόγο για πολιτική δίκη.

Σε βάρος των καθαιρεθέντων μελών της καταλανικής κυβέρνησης ο γενικός εισαγγελέας έχει απαγγείλει τις κατηγορίες της διασπάθισης δημόσιου χρήματος, της στάσης και της αποσχιστικής δράσης αναφέροντας ότι ενθάρρυναν ένα ενεργό κίνημα εξέγερσης.
Παρών στη δίκη θα είναι και ο αντιπρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης Oriol Junqueras αλλά όχι και ο Carles Puigdemont και άλλα 4 μέλη της καταλανικής κυβέρνησης.
Σε περίπτωση που το δικαστήριο συμφωνήσει με την πρόταση του εισαγγελέα, τότε τα μέλη της καθαιρεθείσας καταλανικής κυβέρνησης ενδέχεται να προφυλακιστούν.
Δεν αποκλείεται μάλιστα η εισαγγελία να ζητήσει τη σύλληψη του Puigdemont και των άλλων 4 υπουργών του, αίτημα που αν γίνει δεκτό, θα ανοίξει το δρόμο για την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης σε βάρος τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης