Τελευταία Νέα

Χ.A.: Η βραχυχρόνια τεχνική προσέγγιση για δείκτες και μετοχές πρώτης κατηγορίας...(2/11)

tags :
Χ.A.: Η βραχυχρόνια τεχνική προσέγγιση για δείκτες και μετοχές πρώτης κατηγορίας...(2/11)
______________

ΣΧΟΛΙΟ: ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ (NUNTIUS): 


  • Κοιτώντας την τεχνική ανάλυση, οι “LONG” “χαιρετίζουν” το χθεσινό τίναγμα του Γενικού Δείκτη από τον 200άρη απλό ΚΜΟ (βρίσκεται στις 745 μονάδες), καθώς και την αποφυγή επαναδοκιμασίας του χαμηλού του Σεπτεμβρίου (725 μονάδες).
Πέραν τούτου, τα συστήματα συναλλαγών που εστιάζουν στη θέση του “30άρη” εκθετικού ΚΜΟ, θα ανάβουν “πράσινο φώς” όσο ο Δείκτης θα παραμένει υψηλότερα από τις 757 μονάδες.

  • Οι πωλητές θα αναμένουν την αντίδραση του Δείκτη στο τοπικό υψηλό των 770 μονάδων, με τις αμέσως επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στις 776 και στις 792 μονάδες.

!FAST FINANCE AEΠEY:

!ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ(+1,01% στα 9,0900 ευρώ): Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, τα 8,7200 ευρώ αποτελούν την πλησιέστερη επιθετική στήριξη. Στόχος τα 9,4400 ευρώ με ενδιάμεσο τα 9,0800 ευρώ και ημερήσιο “stop” στο “long” στα 8,2000 ευρώ. Ο απλός ΚΜΟ των 30ΗΜ βρίσκεται στα 8,4100 ευρώ.

!ΜΠΕΛΑ(-1,30% στα 13,6200 ευρώ): Η μετοχή επιμένει πλαγιοκαθοδικά από τα 14,6500 ευρώ (κλείσιμο 9/10). Ο απλός ΚΜΟ των 30 ημερών βρίσκεται στα 14,0500 ευρώ. Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, παραμένει “short”, όσο αδυνατεί να δώσει κλεισίματα υψηλότερα των 14,5600 ευρώ.

!ΑΡΑΙΓ (+2,18% στα 7,9800 ευρώ): Η μετοχή πλέον είναι οριακά χαμηλότερα από τον απλό ΚΜΟ των 30ΗΜ στα 8,0300 ευρώ και συνεχίζει σε ημερήσιο διάγραμμα “short” όσο αδυνατεί να επανέλθει υψηλότερα των 8,1900 ευρώ.

!ΟΤΕ (+2,35% στα 10,4400 ευρώ): Ο τίτλος διαπραγματεύεται πλέον υψηλότερα των 10,3000 ευρώ (απλός ΚΜΟ 30 ημερών). ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ κλεισίματα ανώτερα των 10,5900 ευρώ για να δώσει ένα πρώτο σήμα επανεπιβίβασης.

!ΕΤΕ ΒΑΝΚ (+4,23% στα 0,2960 ευρώ) και ΠΕΙΡΑΙΩΣ(+3,24% στα 2,5500 ευρώ): Με την υπέρβαση των 0,2600 ευρώ και η Πειραιώς με την ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 2,2800 ευρώ, είχαν δώσει το πρώτο σήμα επιβίβασης.

!ΕΤΕ+ΠΕΙΡ(2): Οι επόμενες αντιστάσεις εντοπίζονται για την Εθνική στην ζώνη 0,3000 – 0,3130 και για την Πειραιώς στα 2,7800 ευρώ. Είναι δύο επίπεδα, όπου οι αγοραστές θα χρειαστούν αυξημένη δυναμική και βοήθειες από το “short covering” προκειμένου να σπρώξουν ψηλότερα τους δύο τίτλους.

!ΑΛΦΑ+ΕΥΡΩΒ: Για την περίπτωση των ΑLPHA BANK (+2,92%@1,7600) και Eurobank (+5,56%@0,7400θα χρειαστούν κλεισίματα υψηλότερα των 1,8000 και 0,7640 ευρώ, αντίστοιχα, προκειμένου να δοθεί σήμα αγορών για τα πιο συντηρητικά χαρτοφυλάκια.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στόχος τα 4,42 ευρώ, στήριξη στα 4,08 και “stop” στο “long” στα 3,89 ευρώ.

Μυτιληναίος: Η διάσπαση του 9,05 θέτει τον επόμενο στόχο στα 9,40 ευρώ. Στήριξη στην περιοχή 8,76 – 8,68 ευρώ.

Ελ. Πετρέλαια: Στα 7,43 και 7,23 ευρώ οι στηρίξεις. Στα 7,62 – 7,68 ευρώ η αντίσταση, που κατοχύρωση μπορεί να δώσει νέα υψηλά.

ΔΕΗ: Θετική ένδειξη η υπέρβαση των 1,89 ευρώ. Στα 2,00 και 2,08 ευρώ οι επόμενες αντιστάσεις.

Motor Oil: Περιμένοντας τους Θεσμικούς να ξανακινηθούν. Την ημέρα που θα έχει όγκο από είσοδο Ξένων θέλει προσοχή. Το επίπεδο των 21,06 ευρώ κομβικό, για περαιτέρω κίνηση της μετοχής.

ΦΦΓΚΡΠ: Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό -2,06% για την μετοχή της Folli Follie Group, το οποίο συνοδεύτηκε από ευδιάκριτη αύξηση του όγκου συναλλαγών και σαφείς ενδείξεις παρουσίας επιθετικού πωλητή. Η μετοχή χρειάζεται κλείσιμο υψηλότερα των 18,04 ευρώ για να δώσει, ημερήσιο, αγοραστικό σήμα, ενώ καθοδική διάσπαση των 17,30 ευρώ θα επιδεινώσει σημαντικά την διαγραμματική εικόνα.





Oγκος Ισορροπίας (OBV-On Balance volume)

Γενικά
Ο δείκτης αυτός είναι δέικτης που συσχετίζει τον όγκο συναλλαγών με αλλαγές στην τιμή. Πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τον Joe Granville. Ο Ογκος Ισορροπίας είναι αθροιστικός δείκτης του όγκου συναλλαγών. Οταν η μετοχή κλείνει ψηλότερα από την προηγούμενη μέρα, όλος ο όγκος συναλλαγών της ημέρας θεωρείται θετικός και προστίθεται στον ήδη υπάρχοντα (Ογκο Ισορροπίας), ενώ αν η μετοχή κλείσει χαμηλότερα, ο όγκος της ημέρας θεωρείται αρνητικός και αφαιρείται.

Ερμηνεία
Η βασική ερμηνεία του δείκτη είναι ότι αλλαγές στην τιμή του Ογκου Ισορροπίας προηγούνται των αλλαγών στις τιμές. Αυτή η θεωρία λέει ότι τα “έξυπνα χρήματα” φαίνονται να εισρέουν σε κάποια μετοχή με διαρκώς αυξανόμενο δείκτη Ογκου Συναλλαγών. Οταν ο πολύς κόσμος πέφτει με τα μούτρα στη μετοχή, και η μετοχή και ο Ογκος Ισορροπίας ανεβαίνουν, βέβαια.

Οταν η κίνηση της τιμής της μετοχής προηγείται της κίνησης του δείκτη Ογκου Ισορροπίας, έχουμε ένα μη “επιβεβαιωμένο” σημάδι. Αν δηλαδή η μετοχή ανεβαίνει χωρίς ταυτόχρονα (ή πρoηγούμενα) να ανεβαίνει ο Ογκος Ισορροπίας, αυτό είναι πιθανό σημάδι ότι η μετοχή έχει φτάσει στο ψηλότερο σημείο της. Αν η μετοχή πέφτει σε χαμηλότερα σημεία χωρίς ταυτόχρονα (ή πρoηγούμενα) ο Ογκος Ισορροπίας, να πέφτει σε χαμηλότερα επίπεδα, αυτό είναι πιθανό σημάδι ότι η μετοχή έχει αγγίξει τα χαμηλότερα σημεία της.

Ενας άλλος τρόπος ερμηνείας του δείκτη αυτού είναι με τη βοήθεια των γραμμών κατεύθυνσης. Με τον ίδιο τρόπο που τραβάμε (και ερμηνεύουμε) γραμμές κατεύθυνσης στο γράφημα τιμών της μετοχής, μπορούμε να τραβήξουμε και στο γράφημα του Ογκου Ισορροπίας.


Στο παραπάνω διάγραμμα βλέπουμε ότι στα σημεία Α,Β και Γ η μετοχή ουσιαστικά κινείται στα ίδια επίπεδα τιμών. Ο Ογκος Ισορροπίας όμως δείχνει ότι “έξυπνα χρήματα” εισρέουν στη μετοχή. Στο σημείο Γ ο δείκτης είναι πολύ ψηλότερα από το Α. Αυτό που ακολουθεί είναι το ανέβασμα της μετοχής σε ψηλότερο επίπεδο τιμών. 


  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης