Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η πληρωμή έκπληξη των συντάξεων του ΛΕΠΕΤΕ από Εθνική και... το κανόνι σε τράπεζα που σκάει

Η πληρωμή έκπληξη των συντάξεων του ΛΕΠΕΤΕ από Εθνική και... το κανόνι σε τράπεζα που σκάει
Η δανειακή σύμβαση που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και το παρελθόν των διαγραφών
Κι όμως παρά το γεγονός ότι η Εθνική Τράπεζα δεν χρηματοδότησε την πληρωμή συντάξεων του ΛΕΠΕΤΕ για το μήνα Νοέμβριο 2017 και το αίτημα προσωρινής διαταγής να καταβάλει χρήματα στο λογαριασμό απορρίφθηκε..... οι συντάξεις πληρώθηκαν.
Η πληρωμή των συντάξεων έγινε εφικτή, με τη χρήση του αποθεματικού που είχε δημιουργηθεί από την προηγούμενη εθελούσια έξοδο της Εθνικής Τράπεζας.
Όμως η χρήση του αποθεματικού μηδένισε το λογαριασμό και πλέον δεν είναι δυνατή η άντληση χρημάτων από αποθεματικά, καθώς δεν υπάρχουν αποθεματικά για να καταβληθούν και οι συντάξεις του Δεκεμβρίου 2018.
Ο μηδενισμός του αποθεματικού όμως, προκειμένο να πληρωθούν οι συντάξεις, έρχεται να δημιουργήσει και άλλες παρενέργειες.
Και αυτό διότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΛΕΠΕΤΕ έχει συνάψει δάνειο με άλλη τράπεζα, προκειμένου να καλύψει στο παρελθόν συμμετοχή του σε αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής.
Όμως λόγω έλλειψης αποθεματικού, το δάνειο δεν μπορεί να αποπληρωθεί, με το ερώτημα να πλανάται τι θα συμβεί και ποιοι θα έχουν επιπτώσεις, από τυχόν καταγγελία της δανειακής σύμβασης, η οποία θεωρείται αναπόφευκτη αν τηρηθεί η πάγια τραπεζική πρακτική.
Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει, αν και στο παρελθόν ανάλογες δανειακές συμβάσεις για άλλους ασφαλιστικούς Οργανισμούς της τακτοποιήθηκαν, με γενναίες διαγραφές υποχρεώσεων που δεν συνηθίζονται στην τραπεζική πρακτική.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης