Παπανάτσιου (υφ. οικονομικών): Φορολογικές ανάσες από το 2019 σε φυσικά και νομικά πρόσωπα

Παπανάτσιου (υφ. οικονομικών): Φορολογικές ανάσες από το 2019 σε φυσικά και νομικά πρόσωπα
Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ θα δούμε πόσο και πώς θα αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες και θα εκτιμηθεί αν χρειάζονται αλλαγές
Για μικρές φορολογικές ανάσες σε φυσικά και νομικά πρόσωπα αλλά και την ακίνητη περιουσία από το 2019 έκανε λόγο η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Όπως τόνισε σε συνέντευξη της στο Εθνος τόνισε πως «στο μεσοπρόθεσμο προβλέπεται ήδη μια σειρά από μειώσεις της φορολογίας».
«Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, σε συνδυασμό με τον περιορισμό της απόκρυψης εισοδημάτων και την επίσπευση των χρόνων απόδοσης του εισπραττόμενου ΦΠΑ, που φέρνουν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, αλλά και με τη βελτίωση στο μηχανισμό συλλογής εσόδων, δημιουργούν δημοσιονομικό χώρο για μείωση της φορολογίας» υποστηρίζει η υπουργός και προσθέτει:
«θέλουμε να σταματήσει να πέφτει το βάρος της φορολογίας στους συνεπείς και ειλικρινείς φορολογούμενους, όπως συνέβαινε επί δεκαετίες με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό ο περιορισμός της φοροδιαφυγής είναι βασική παράμετρος της πολιτικής μας».
Ερωτηθής αν η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών θα φέρει αλλαγές και στον ΕΝΦΙΑ του 2018 σημειώνει ότι «θα πρέπει πρώτα να δούμε πόσο και πώς θα αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες και στη συνέχεια θα εκτιμηθεί αν χρειαστούν αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ».
Ενώ για το αν θα αξιοποιηθούν τα στοιχεία καταθέσεων στο εξωτερικό υποστήριξε ότι «η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μπορεί να αξιολογήσει αυτά που έχουν έρθει και αυτά που θα έρθουν στους επόμενους μήνες μαζί με τα στοιχεία που έχει από άλλες πηγές, ώστε να εντοπίσει τους παραβάτες και να τους υποχρεώσει να πληρώσουν τους φόρους που δεν πλήρωσαν ή και να τους φέρει στη Δικαιοσύνη στις περιπτώσεις που απαιτείται από τη νομοθεσία».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS