Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Στον παράγοντα οικογένεια οφείλεται το ότι η κοινωνία δεν έχει εκραγεί μέσα στην κρίση

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Στον παράγοντα οικογένεια οφείλεται το ότι η κοινωνία  δεν έχει εκραγεί μέσα στην κρίση
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  Πρ. Παυλόπουλος, συναντήθηκε  με εκπροσώπους της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος


«Αν η ελληνική κοινωνία δεν έχει εκραγεί μέσα σ’αυτή την πρωτοφανή κρίση, αυτό οφείλεται εν πολλοίς στον παράγοντα οικογένεια», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  Πρ. Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.
Όπως σημείωσε, στον τόπο μας η οικογένεια λειτουργεί και «αυτό δείχνει και την σημασία της Οικογένειας, αλλά δείχνει ταυτόχρονα και την σημασία της Πολύτεκνης Οικογένειας, γιατί πυλώνας της Οικογένειας εν γένει είναι η Πολύτεκνη Οικογένεια. Αυτή η σημασία της Οικογένειας προσδιορίζει και το μέγεθος της ευθύνης της Πολιτείας απέναντι στην Οικογένεια γενικότερα, άρα και στην Πολύτεκνη Οικογένεια».
Ακόμη, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι σ’αυτό πρέπει να προστεθεί και η επιταγή του Συντάγματος, υπενθυμίζοντας πως «το Σύνταγμα, στο άρθρο 21 στην 1η παράγραφο, προσδιορίζει την Οικογένεια ως θεμέλιο για την συντήρηση και την προαγωγή του Έθνους.
H διατύπωση του συντακτικού νομοθέτη δεν είναι καθόλου τυχαία.
Εξίσου, λοιπόν, θεμέλιο του Έθνους είναι και η Πολύτεκνη Οικογένεια.
Και πιο κάτω, στην 2η παράγραφο, το Σύνταγμα ρητά, μεταξύ άλλων, ορίζει ότι η Πολύτεκνη Οικογένεια έχει δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος.
Καθιερώνει ένα ειδικό κοινωνικό δικαίωμα.
Και το δικαίωμα προσδιορίζει, ταυτοχρόνως, τις υποχρεώσεις που έχουν εκείνοι προς τους οποίους απευθύνεται η άσκηση του δικαιώματος».
Όπως ανέφερε, από την πλευρά του θα κάνει ό,τι του αναλογεί «ώστε και οι επιταγές του Συντάγματος να γίνουν πραγματικότητα αλλά και η κοινωνική σημασία της Οικογένειας και της Πολύτεκνης Οικογένειας ν’αναδειχθούν όπως ταιριάζει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης